.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 01:40:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [b6] problem ze spryskiwaczem szyby i ksenonow
PostNapisane: 30.lis.2010 20:54:48 
Użytkownik

Witam,

Na wstepie przeprasam za brak polskich znakow:)
Mam w moim b6 ksenony ( oryginalne spryskiwacze ) i podgrzewane spryskiwacze szyb... wszystko by bylo super gdyby to dzialalo:/
Jak pociagne do siebie manetke wycieraczek to slysze ze pompka mieli ( jak sadze dziala ) Gdy potrzymam dluzej wlaczaja sie spryski ksenonow... i tu zaczyna sie pierwszy problem - psika tylko na jedna lampe:/ drugi sprysk sie wysuwa ale plyn nie ma cisnienia :( Spryskiwacze na szybe raz dzialaja, raz nie - zeby cos polecialo musze z 10 razy to zalaczyc... gdzie moze tkwic problem?
Dodam ze plyn nie wylewa sie nigdzie po drodze a tylny spryskiwacz dziala poprawnie - nie musze chyba mowic jak bardzo jest to uciazliwe w zimie a do tego zbliza mi sie przeglad i spryskiwacz ksonanow ma byc sprawny:/

Tytuł:
PostNapisane: 30.lis.2010 21:16:53 
Użytkownik

a nie masz gdzies zapchanych spryskow ? moze jakis syf sie dostal ? Ew sprawdz czy gdzies nie masz przerwy przy spryskach .Poza tym zdejmij wezyk z kazdego sprysku te w ktorych nie dziala i zobacz jak leci plyn .Jesli poleci dosc mocno tzn ze masz gdzies zapchany spryk .Druga sprawa podgrzewanie spryskow dziala z wlaczeniej grzania tylniej szyby.

Tytuł:
PostNapisane: 01.gru.2010 16:44:48 
Użytkownik

przeczyść wszystkie dysze spryskiwaczy(ja w razie zatkanie czyszczę specjalnymi czyścikami do palników acetylenowo-tlenowych),a najlepiej odepnij wężyki od sprysków i dmuchnij sprężonym powietrzem od strony spysów...powinno pomóc. Upewnij się czy podczas wlewania płynu do zbiorniczka nie masz uszkodzonego siteczka bo mogą śmieciochy wlatywac.

Tytuł:
PostNapisane: 05.gru.2010 19:51:05 
Użytkownik

Witam,

Wziąłem się za mój układ spryskiwaczy ale wnioski nie są zachwycające... kupiłem jeden sprysk na szybę - jest drożny ( dmuchając - wylatuje powietrze z drugiej strony bez większych oporów ). Zamontowałem sprysk i przez chwilę zapanowała radość, płyn najpierw doleciał do połowy szyby a później tylko na jakieś 5 cm od sprysku:/ Po kolejnych spryskaniach szyby, znów przestało lecieć cokolwiek:/ natomiast na refelektor spryskiwacz działą - skutek - nadal nie działa:(

mam też pytanie jak dobrać się do sprysku w zderzaku? Muszę zrzucić zderzak czy może mogę w jakiś sposób wysunąć sprysk? - jaka jest jego zasada działania - wypycha go ciśnienie płynu? - sprysk wyjeźdża ale z jednego z nich nic nie leci :(

Pytanie co sie dzieje z plynem ktory nie wyleci przez spryski? Wraca do zbiorniczka? Czy wypada przez jakis otwor spustowy? - bo jezeli wraca to jak na moj rozum to zapowietrza sie wtedy uklad...

Plynu mam odpowiednio duzo i nadal nie dziala:( - help

Tytuł: Re: [b6] problem ze spryskiwaczem szyby i ksenonow
PostNapisane: 23.paź.2014 21:28:34 
Użytkownik

Panowie jak odłączyć w celu demontażu dyszę spryskiwacza podgrzewaną. Patrząc w internecie to ta dysza ma kabel o długości około 30-40 cm służący do podgrzewania dyszy. Sam demontaż z otworu to jeszcze pół biedy ale jak się dostać do połączenia tej kostki na kablu?

Tytuł: Re: [b6] problem ze spryskiwaczem szyby i ksenonow
PostNapisane: 23.paź.2014 21:30:12 
Użytkownik

Dodam że chodzi o dyszę spryskiwacza szyby przedniej

Strefa czasowa: UTC + 1