W swojej skarbonce na czterech kółkach będę lakierował progi , zderzaki tył , przód , i coś tam jeszcze , ... i stanęło teraz na doborze lakieru . O tyle , o ile samą bazę będę brał z grupy csv (bardzo dobrze u mnie dobierają kolor , i ma znakomite krycie) o tyle , o ile zastanawiam się na samym bezbarwnym . Na wstępie odpada bezbarwny z novoloa , gdyż : zasłyszane , nie wyssane z palca, potwierdzone ... że przez pewien okres produkcji mieli skopany utwardzacz , i po wylakierowaniu elementu to toń lakieru bezbarwnego wpadała w delikatny żółty . I sam widziałem to na oczy , więc nie chcę ryzykować , że cała moja robota się spierniczy na samym końcu . Nie wiem czy to możliwe , ale było by fajnie , gdyby ten bezbarwny był zbliżony parametrami do ori lakieru ,i może ktoś się z Was orientuje jaki lakier jest używany w fabryce audi hmmm .... ale to takie pytanie już po za konkursem . Mamy na forum kilku magików w tych sprawach , fajnie jakby coś poradzili . Interesuje mnie bezbarwny chemoutwardzalny , nie akrylowy w proporcjach 2:1 . Do 100 złociszy za litr , myślę , że to już jest coś w miarę dobrego .
_________________ Audi 80 b3 1.8 było .... pożyczyli , i nie oddali ehhh... Audi 80 b3 2.0 16v było ... rozwalili , i nie naprawili ... odkupione , i naprawione Audi a6 C5 2.4 v6 Quattro .....jest
|