A więc Koledzy ja się wypowiem na temat tych felg . Miałem kiedyś takie , i je polerowałem . Z tymi śrubkami jest tak że możesz trafić na plastiki , albo na aluminiowe . nie są one wkręcane , są wciskane na klej . Polerkę jednej felgi robiłem około jednego miesiąca . Wyszły elegancko. Cały rant był ładnie wypolerowany na lustro , obwódkę na rancie proponuje usunąć . Otwory te trójkątne na słoneczku poszły też w polerkę , natomiast sam front słoneczka poszło w aluminium szczotkowane - jak pamiętam wykończyłem to papierem na sucho o gradacji coś 800 .
Ważne !! przed samym zabiegiem polerowania pojedź z felgami do zakładu oponiarskiego , niech je sprawdzą na wyważarce czy nie są pogięte , bo może tak być że się napracujesz , a felga będzie trefna i będzie ją trzeba prostować albo obtaczać . Efekt końcowy było powalający , odradzam szpachlowanie otworów , wstaw tam śruby nierdzewne imbusy . nie chce się chwalić , ale felga potrafiła zagiąć nie jedną inną obręcz swoim wyglądem . Proponuje je tylko stosować w okresy letnie , ja ich nie lakierowałem . trzeba używać odpowiednich kosmetyków do polerowania aluminium .
pozdrawiam