.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.lut.2025 00:34:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 08.paź.2009 17:35:14 
Użytkownik

Auto: Allroad
W końcu zabrałem się za montaż haka i podłączenie elektryki.
Mam pare spostrzezeń;
belka alu pod zdezakiem jest taka sama jak w standardzie, należy ją tylko lekko podciąć.
http://www.westfalia-automotive.de/index.php?id=54&L=4
Pod tym adresem znajdziecie polskie instrukcje i praktycznie jest tam wszystko!!! Znajdziecie tam nawet szablon wg. którego docina się belke pod zdeżak.
Do montażu nie trzeba demontować boczków ale demontaż lewego strasznie ułatwia montaz elektryki, demontaz podłogi jest konieczna ale nie jest skomplikowane.
Wiązke elektryczną najlepiej poprowadzić otworem w podłodze pod zmieniarką CD, ale UWAGA! Można dostać specjalną uszczelke do wyprowadzenia kabli i koniecznie ją użyjcie, bez tego będziecie mieli pełno syfu w aucie.
Gdyby były jakieś pytania na temat montażu haka lub elektryki to walcie!!!

Było - Audi 100 C4 2.6 150 KM AVANT

Tytuł: Re: [A6 4B AVANT Q 1998] montaz haka holowniczego
PostNapisane: 28.lut.2013 21:56:54 
Użytkownik

Auto: B5 1.8pb
odkopuję trochę temat. szukam haka do c5 sedana FWD. wyczytałem, że potrzebuje belkę 00-0153 i kulę 305 170. mam też instrukcję montażu pobraną z strony WF. na rysunkach widnieje podkładka w kształcie trójkąta z przyspawaną podkładką. stosuje się ją od spodu podłużnicy - pod autem? na żadnej aukcji nie trafiłem na ten element. przypuszczam, że można zastosować odpowiednio dużą podkładkę z małym otworem i użyć zwykłej nakrętki (ewentualnie z teflonem)? może pytania są trywialne, ale chcę zamontować używany hak, wiec muszę sobie wszystko skompletować, wjechać do garażu i wyjechać z hakiem ;). montowałem już kilka haków w rodzinie, ale wszystkie były nowe i kompletne ;).

na rysunku element 3:

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1