.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 05:48:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B6] parujące reflektory- wymiana
PostNapisane: 29.wrz.2013 15:52:59 
Użytkownik

Witam, właśnie zakupiłem A4 B6, podczas oględzin auta padał deszcz, zdziwiły mnie parujące reflektory, jednak sprzedający zapewniał, że to problem jedynie w czasie fatalnej deszczowej pogody- pomyślałem, chwilę będzie na włączonych światłach, wszystko zejdzie. Niestety, nawet po przejechaniu większej odległości reflektory bardzo parują, czasami trochę to schodzi, później znów bardzo parują. Światła mam xenonowe, reflektory Valeo, tak wiem jest bardzo dużo tematów o ich uszczelnianiu, jednak po głębszej lekturze człowiek dochodzi do wniosku że wszelkie próby napraw problemu są mało skuteczne. Nie jestem typem majsterkowicza, nawet nie chcę się tego podejmować. Stąd moje pytanie: czy wymiana reflektorów na nowe zda egzamin? czy można spokojnie zastosować zamienniki firmy TYC, czy lepiej zapłacić 3 razy tyle za Valeo? Ile może kosztować wymiana reflektorów w jakimś warsztacie? Nie wiem do tego jak dobrze sprawdzić typ reflektora ( na naklejkach nie widziałem nic konkretnego napisanego) Zakładam że reflektory do świateł xenonowych różnią się od tych normalnych. Jeśli wymiana na nowe rozwiąże problem parowania, proszę pomóżcie mi wybrać odpowiedni. Podaję link to stronki znalezionej oferty
http://www.signumsc.com.pl/nowy-reflekt ... p-956.html
Czy może z kolei dać reflektory do regeneracji? W necie można znaleźć ogłoszenie firmy z Otwocka, która deklaruje usunięcie lub zminimalizowanie parowania

Strefa czasowa: UTC + 1