Witam. 2 dni temu miałem nieprzyjemne zdarzenie i spotkanie z sarną w nocy. Sarna wybiegła mi , gdzie nie mialem nawet szans zareagować. Szczęśliwie się skończyło bo jechalem może 40km/h i uszkodziłem tylko lekko zderzak oraz lampę.Zarówno maska i błotniki nie ucierpiały a najważniejsze to mechanicznie nic sie nie stało bo chłodnica nie ucierpiała no i poduszki całe.
Ogólnie potrzebuje kupić zderzak oraz lampę lewą bo jest klosz lekko pękniety.
Samochód mam 3 drzwiowy i jest to wersja poliftingowa.
W niedziele wybieram się po zderzak do Gliwic na giełdę oraz kupić lampę soczewkową. Z racji że nie znam się zabardzo chciałem zadać kilka pytań ktore pozwolą mi kupić dobre cześći.
1. Czy zderzak poliftowy jest taki sam do samochodu 3 drzwiowego jak i 5 drzwiowego ? 2. Czy lampa soczewkowa również jest taka sama w 3 i 5 drzwiowym audi? 3. Czy na zderzaku i światle są jakieś oznaczenia ? Mam na mysli to ze nie chcialbym kupic jakiegoś zamiennika zderzaka tylko używany orginał. 4. Lampe mam cała jednak jest lekko pękniety klosz. Czy można wymienić sam klosz i czy to wogole ma sens czy lepiej kupić całą lampe używaną ?
Bardzo proszę o pomoc bo chcę to jak najszybciej zrobić porządnie bo autko jest w świetnej kondycji i planuje nim jeszcze dużo jeździć a chciałbym mieć zrobione to naprawde dobrze.
Z góry dziękuje.
|