.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.lut.2025 23:01:43

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [8L] Mała kolizja. Prośba o pomoc w wybraniu części.
PostNapisane: 25.kwi.2015 14:53:36 
Użytkownik

Witam. 2 dni temu miałem nieprzyjemne zdarzenie i spotkanie z sarną w nocy. Sarna wybiegła mi , gdzie nie mialem nawet szans zareagować.
Szczęśliwie się skończyło bo jechalem może 40km/h i uszkodziłem tylko lekko zderzak oraz lampę.Zarówno maska i błotniki nie ucierpiały a najważniejsze to mechanicznie nic sie nie stało bo chłodnica nie ucierpiała no i poduszki całe.

Ogólnie potrzebuje kupić zderzak oraz lampę lewą bo jest klosz lekko pękniety.

Samochód mam 3 drzwiowy i jest to wersja poliftingowa.

W niedziele wybieram się po zderzak do Gliwic na giełdę oraz kupić lampę soczewkową.
Z racji że nie znam się zabardzo chciałem zadać kilka pytań ktore pozwolą mi kupić dobre cześći.

1. Czy zderzak poliftowy jest taki sam do samochodu 3 drzwiowego jak i 5 drzwiowego ?
2. Czy lampa soczewkowa również jest taka sama w 3 i 5 drzwiowym audi?
3. Czy na zderzaku i światle są jakieś oznaczenia ? Mam na mysli to ze nie chcialbym kupic jakiegoś zamiennika zderzaka tylko używany orginał.
4. Lampe mam cała jednak jest lekko pękniety klosz. Czy można wymienić sam klosz i czy to wogole ma sens czy lepiej kupić całą lampe używaną ?

Bardzo proszę o pomoc bo chcę to jak najszybciej zrobić porządnie bo autko jest w świetnej kondycji i planuje nim jeszcze dużo jeździć a chciałbym mieć zrobione to naprawde dobrze.

Z góry dziękuje.

Strefa czasowa: UTC + 1