Coś takiego... Ciężko jest to "grzebieniem" uchwycić. Dokładnie na środku zdjęcia ryska z godziny 8 na 13 bym powiedział.
ZdjęciaPaznokieć przechodzi właściwie bez haczenia, rysek mam kilka na tylnej klapie.
Z racji branży w której działam mam wejścia u dystrybutora 3M... może jakąś próbkę załatwię by 100 na "zielony kolorek" nie wydawać.
Właściwie teraz gdy się temu dobrze przyglądam... trzeba by to czymś "uzupełnić" a nie polerować dookoła by uzyskać głębokość rysy.
Czy twardym woskiem jestem w stanie ogarnąć takie zarysowania ? Wypełni i utrzyma się w zagłębieniu ?
Są może inne "twarde" preparaty 3M do takich celów ?
Seba... użyłem kredkę w jednym miejscu na drzwiach i jest jak mówisz - zlezie po 3-4 myciach auta. Kupiłem lakier zaprawkę w ASO o kodzie LZ5L, rozrobiłem dość rzadko i delikatnie wykałaczką wypełniłem ryskę (miała około 3cm i była przez klar aż do bazy lekko ją hacząc). Zostawiłem tak na tydzień, lakier wysechł, spolerowałem ręcznie delikatnie K2 Turbo i nie ma praktycznie śladu. Tutaj jednak to zbyt małe i drobne ryski by każdą wykałaczką wypełniać.
Furka błyszczy po umyciu ale jak wyjadę na słońce to widać te ryski strasznie... psują efekt "glancu"
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)