.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lis.2024 13:35:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [S6 2.2T q] - Zamykanie maski - trzpień ze sprężyną
PostNapisane: 21.mar.2007 17:22:06 
Użytkownik

Witam!
Ostatnio przy zamykaniu maski rozsypał mi się taki trzpień ze sprężyną przymocowany od spodu do maski - są tam takie dwa po lewej i prawej stronie - mam nadzieję, że wiecie o co chodzi :)

Znalazłem tylko sprężynę i taką jakby nakrętkę czy cuś, wcięło mi ten trzpień co się wkręca do środka do sprężyny.

Mam pytanie z jakich i ilu elementów składa się taki jeden element?
Drugi mam oczywiście sprawny ale nie chcę go rozbierać bo znając moje zdolności to połowę części zepsuję a drugą połowę zgubię :peace:

Innymi słowy czego mi brakuje?

Dziękuję i pozdrawiam,

`S3 Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN

Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2007 01:29:09 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Mam kilka takich z C3. Zrób fotkę swojego i porównamy. jeżeli to to samo...to za Ci pomogę.

Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2007 11:12:19 
Użytkownik

kefir200 napisał(a):
Mam kilka takich z C3. Zrób fotkę swojego i porównamy. jeżeli to to samo...to za Ci pomogę.

Dziękuję za odzew.

A więc teraz dopiero jak robiłem fotki to zauważyłem, że ten trzpień mi się nie wykręcił a się w ogóle złamał :( - jak to się mogło stać?

Obrazek

Teraz fotka tego co mi zostało:

Obrazek

Jak wygląda drugi sprawny:

Obrazek

Dziękuję bardzo i pozdrawiam,

`S3 Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN

Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2007 12:08:18 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Przed wczoraj wykręcałem ten trzpień z maski z B2 i z C3. Oba są identyczne, a od Twojego tak na oko różnią się tylko tym nasięciem jakby na płaski śrubokręt. Podaj mi na priv swoje dane, to prześlę Ci jeden trzpeiń i sprawdzisz czy pasuje. Nacięcie na śrubokręt...to w sumie banał i możesz go zrobić lyb go nie robić. Pozostałe czesci, tj. sprężyna i ten plastik to wszystko. Nic więcej nie potrzebujesz. odkręć tą "koronę" z maski. Powinien wykręcić się z nią razem ten ułamany trzpień. Wystarczy duży klucz lub jakiś francuz. Daj znać czy się wykręciło. Stopniem wkręcenie trzpienia reguluje się domknięcie maski.

Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2007 12:39:07 
Użytkownik

kefir200 napisał(a):
Przed wczoraj wykręcałem ten trzpień z maski z B2 i z C3. Oba są identyczne, a od Twojego tak na oko różnią się tylko tym nasięciem jakby na płaski śrubokręt. Podaj mi na priv swoje dane, to prześlę Ci jeden trzpeiń i sprawdzisz czy pasuje. Nacięcie na śrubokręt...to w sumie banał i możesz go zrobić lyb go nie robić. Pozostałe czesci, tj. sprężyna i ten plastik to wszystko. Nic więcej nie potrzebujesz. odkręć tą "koronę" z maski. Powinien wykręcić się z nią razem ten ułamany trzpień. Wystarczy duży klucz lub jakiś francuz. Daj znać czy się wykręciło. Stopniem wkręcenie trzpienia reguluje się domknięcie maski.

A nie można wykręcić tylko resztki tego trzpienia łapiąc np. kombinerkami?

Dziękuję i pozdrawiam,

`S3 Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN

Strefa czasowa: UTC + 1