.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 05:14:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4] Jak usunąć zatarcie czarnej gumowej listwy
PostNapisane: 20.cze.2007 18:23:15 
Użytkownik

Witam, mam pytanie, bo dziś zarysowałem przez przypadek w moim Audi A4 :/ tą listwę z twardej czarnej gumy na dole pod drzwiami. Zarysowałem ją wystającą białą cegłą z murka :/, ale tylko na powierzchni ok. 5 cm

(na rysunku poniżej orientacyjnie widać to zarysowanie)

http://www.wrzuta.pl/obraz/6quRr19G1x/

I tu moje pytanie, ponieważ zmyłem te białe pozostałości po cegle z tej listwy, ale niestety pozostało zarysowanie gumy (takie chropowate miejsce, a nie gładkie), które rzuca się w oczy i czy może znacie jakąś reperturkę do twardej gumy, żeby wyrównać i wygładzić to zatarcie na listwie (jakaś szpachla do gumy, czy coś takiego) i potem czym to zaczernić (jakaś farba)?, ponieważ ta guma ma kolor taki matowy czarny.
I jaka najlepsza będzie grubość papieru ściernego?

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 20.cze.2007 21:00:26 
Użytkownik

hej...nie mam pojecia...ale bede sledzic odpowiedzi madrych ludzi bo moze mi sie przydac...moja niunie tez to moze spotkac...pozdrowionka :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.cze.2007 19:20:51 
Użytkownik

witam, a mozesz pyknąc troche większe zdjęcie, bo tam niewiele widac. Jako takiej szpachli do gumy to raczej nie ma, ewentualnie do plastiku, możesz to spróbować lekko przypolerować, ale niewiem na ile to moze byc skuteczne- papier 2500 duzo wody i później pastą, albo spróbuje najpierw samą pastą

Tytuł:
PostNapisane: 22.cze.2007 17:10:18 
Użytkownik

wierzcho napisał(a):
możesz to spróbować lekko przypolerować, ale niewiem na ile to moze byc skuteczne- papier 2500 duzo wody i później pastą, albo spróbuje najpierw samą pastą

Gumę?? 2500? 2500 ledwo co do lakieru sie nadaje. ja bym zrobił inaczej. Zdjął całą strone tych listewek i zaniósł lakiernikowi niech zrobi strone na jedną strukturę. Domowymi sposobami tego nie naprawisz. Guma jest guma. W sumie ze zdjecia nic nie widać więc nie ma co gdybać.

Strefa czasowa: UTC + 1