.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.lut.2025 06:46:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B6] Konwersja świateł h7 na ori bi-ksenon -- pare pytan
PostNapisane: 28.sie.2007 21:50:56 
Użytkownik

Poniewaz ostatnio moje swiatla dorobily sie blizn wojennych /pani w citroenie wygladajacym jak jajko w szklance z taaaaakim rozmachem otwarla drzwi swojego bolidu/ :
http://img205.imageshack.us/my.php?image=00001eh1.jpg
http://img265.imageshack.us/my.php?image=00002au8.jpg
Postanowilem (wreszcie :D ) zmienic lampki. HID odpada ze wzgledu na stan swiatel - to co wyglada jak kurz to w rzeczywistosci sa slady od piachu, poza tym mam szanse kupic ori samopoziomowanie. Tak wiec jedyna i sluszna droga jest bi-xenon. :peace:

-wtyczki, elektryka -- czy trzeba cos przerabiac ? Bo z tego co czytam to nie, ale moze sa jakies haczyki ?
-zanim bede mial samopoziomowanie, czy mozna ustawic swiatla tak aby nie oslepialy ? Czy procedura jest taka jak w a6 ?
-kodowanie kompa - slyszalem juz rozne wersje: komp sam sie zadptuje (roczniki od 2004 >), trzeba recznie przestawic napiecia. Jak z tym jest ?
-spryski - czy poza zakupem innego zderzaka, pompy, zbiornika, wenszykow wink i samych spryskow cos jest jeszcze potrzebne? Co z kodowaniem komputera ?

Czy znacie kogos w Krakowie kto ewentualnie dobrze zna sie na tym, bo aso odpada jesli chodzi o takie sprawy.

ps. przeczytalem mase tematow na temat xenonow, ale im wiecej czytam tym mniej wiem :galy: :/

Strefa czasowa: UTC + 1