.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.lut.2025 03:53:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5] Paruje reflektor po wymianie zarowki
PostNapisane: 10.wrz.2007 22:09:06 
Użytkownik

Witam

Dzis postanowilem wymienic zarowki D2S bo swiecily na niebiesko, a to mnie strasznie irytowalo.
Jednak po kilku godzinach zaparowaly mi oba reflektory co mnie jeszscze bardziej zirytowalo :) a powaznie, pewnie reflektory nie byly otwierane od lat i zruszylem uszczelke.
Czy ta uszczelka jest wymienna i do kupienia w serwisie do lamp ksenonowych? (dzielona na pol a potem jakos sklejana), narazie przekrecilem ja o 180 stopni i zobacze czy to pomoze.

GALERIA
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11.wrz.2007 07:59:34 
Użytkownik

odpowiem sobie sam bo wlasnie rozmawialem z dzialem czesci, otoz samej uszczelki nie mozna kupic, mozna ja kupic razem z klapka i przetwornica za jedyne 1300zl.
w zwiazku z tym moze macie jakies pomysly jak to uszczelnic?
wczorajsze przekrecenie uszczelki w jednym leflektorze chyba pomoglo ale drugi znowu dzis delikatnie zaparowal.
dzieki za wszelkie sugestie.

GALERIA
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11.wrz.2007 17:30:54 
Użytkownik

arturro_mitsu napisał(a):
odpowiem sobie sam bo wlasnie rozmawialem z dzialem czesci, otoz samej uszczelki nie mozna kupic, mozna ja kupic razem z klapka i przetwornica za jedyne 1300zl.
w zwiazku z tym moze macie jakies pomysly jak to uszczelnic?
wczorajsze przekrecenie uszczelki w jednym leflektorze chyba pomoglo ale drugi znowu dzis delikatnie zaparowal.
dzieki za wszelkie sugestie.

Obkleic na calej dlugosci tasma dwustronna :?: No albo sylikon, ale juz nie otworzysz klapki :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 11.wrz.2007 20:28:33 
Użytkownik

w sumie tak sobie pomyslalem ze byc moze wlasnie reflektor jest za bardzo szczelny, zarowke wymienialem po wczorajszych ulewach wiec byc moze do srodka dostala sie wilgoc i stad te parowanie.
narazie auto stoi w cieplym garazu z otwartym reflektorem,
najgorsze jest to ze to lewy klosz gdzie trzeba rozbierac czesci filtra :(

GALERIA
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11.wrz.2007 23:53:02 
Użytkownik

Arturro ja zakupilem tak samo jak ty piszesz, tylko ze ja kupilem w szkocji i nie placilem za przetwornice tylo za klapke i uszczelke i zaplacilem bodajrze 14 funta, takze jak chcesz to moge to dla Ciebie zalatwic, no chyba ze pojedziesz do ASO i powiesz ze nie chcesz do ksenona tylko do zwyklych lamp bo one od tylu ise chyba nie roznia... tak mysle...

Tytuł:
PostNapisane: 12.wrz.2007 06:39:43 
Użytkownik

mateuszsta20 napisał(a):
Arturro ja zakupilem tak samo jak ty piszesz, tylko ze ja kupilem w szkocji i nie placilem za przetwornice tylo za klapke i uszczelke i zaplacilem bodajrze 14 funta, takze jak chcesz to moge to dla Ciebie zalatwic, no chyba ze pojedziesz do ASO i powiesz ze nie chcesz do ksenona tylko do zwyklych lamp bo one od tylu ise chyba nie roznia... tak mysle...

tez sie zastanawialem nad tym tylko ze w ksenonie idzie sporo kabli i zeby zalozyc uszczelke trzebaby ja przeciac na pol (lub rozbierac pol samochodu), myslalem ze moze sa jakies specjalne uszczelki z klejem ktory jakos laczy gume w calosc,
tyl ksenona i zwyklej H niczym sie nie rozni.
zobacze czy "suszenie" lampy pomoze.

GALERIA
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 12.wrz.2007 07:10:17 
Użytkownik

arturro_mitsu napisał(a):
mateuszsta20 napisał(a):

tez sie zastanawialem nad tym tylko ze w ksenonie idzie sporo kabli i zeby zalozyc uszczelke trzebaby ja przeciac na pol (lub rozbierac pol samochodu), myslalem ze moze sa jakies specjalne uszczelki z klejem ktory jakos laczy gume w calosc,
tyl ksenona i zwyklej H niczym sie nie rozni.
zobacze czy "suszenie" lampy pomoze.

ja mialem rowniez taki sam problem po kazdym deszczu i myciu zaparowany, az kiedys jak bylem w aso to zapytalem ile to kosztuje i akurat mialem dobry humor i zamowilem, ja ja wsadzilem normalnie tylko wypiąlem wtyczki (a tez mam ksenona) od przetwornicy i od drogowych i git malina, wazelinka na palec i uszczelka spelnia swoje zadanie, po duzych uleewach naewt kropelka sie nie pojawia... Zajelo mi to ok 30 minut ale warto bylo sie troche pogimnastykowac, moze mi to tak sprawnie poszlo bo mam zgrabne paluszki ;)

Strefa czasowa: UTC + 1