.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 22:26:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [a6 99/00 2.5tdi] Jak zamontowane sa chromy?
PostNapisane: 13.paź.2007 06:18:59 
Użytkownik

Witam

Moja a6 to jakas dziwna wersja specjalna.... Rok prod. przypada na 99` ale ma juz biale zegary.... Jakies tam wstawki s-line. Zastanawia mnie jednak czy mozna dokupic (gdzie i za ile) Srebrne listwy do a6 avant ? Bowiem moje wszytskie sa czarne. Lacznie z atrapa i tylnia listwa w kombi. Czy to jest na kleju ? Czy na jakis zatrzaskach ? Te czarne trzeba by wymontowac czy na nie montowac srebrne ? Wie Ktos cos na ten temat ?

Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2007 10:05:57 
Użytkownik

s-line w 99r :?: Raczej ktos to rzezbil :):

Jakie masz fotele :?:

Zeby zamienic czarne na chrom, to musisz wszystko wymontowac, nastepnie zalozyc chrom ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2007 10:41:00 
Klubowicz

Loco87 - zamień się z kimś, kto ma zwykłą wersję z chromami. Wiele osób za fabryczny pakiet Schwarzmatt Aussenoptik dałoby się "wykorzystać" (kosztuje to worek pieniędzy zamawiając nowy samochód).

Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2007 19:39:19 
Użytkownik

Cytuj:
Wiele osób za fabryczny pakiet Schwarzmatt Aussenoptik dałoby się "wykorzystać" (kosztuje to worek pieniędzy zamawiając nowy samochód).

Chcesz mnie poinformowac ze ktos slono doplacil za te opcje z czarnymi listwami ? (worek pieniedzy toznaczy ile... 2 tysie?) Osobiscie bardziej podobaja mi sie a6 z chromami.... ale ze ten byl w niezlym stanie z ksiazka pelna dokumentacja to go wziolem i sie specjalnie nie zastanawialem nad czarnymi listwami...

Z s-line pakietu (o ile to ten pakiet....) jest kiera 3ramienna ze znaczkiem s line
progi, aluski(szt.5). Pozatym z numerow nadwozia wynika ze jest to rocznik 99 ale rocznik modelowy to 2000. Jakis skladak :): hehe ma biale zegary pelnego fisa i tu maly problemik....Wie ktos na jakiej zasadzie dziala czujnik w baku? fiśkuje mi.... spada wskazowka podnosi sie i na fisie sie pojawiaja rozne wartosci km jakie moge przejechac na baku.

Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2007 21:20:23 
Użytkownik

loco87 napisał(a):
Cytuj:
Wiele osób za fabryczny pakiet Schwarzmatt Aussenoptik dałoby się "wykorzystać" (kosztuje to worek pieniędzy zamawiając nowy samochód).

Chcesz mnie poinformowac ze ktos slono doplacil za te opcje z czarnymi listwami ? (worek pieniedzy toznaczy ile... 2 tysie?) Osobiscie bardziej podobaja mi sie a6 z chromami.... ale ze ten byl w niezlym stanie z ksiazka pelna dokumentacja to go wziolem i sie specjalnie nie zastanawialem nad czarnymi listwami...

Z s-line pakietu (o ile to ten pakiet....) jest kiera 3ramienna ze znaczkiem s line
progi, aluski(szt.5). Pozatym z numerow nadwozia wynika ze jest to rocznik 99 ale rocznik modelowy to 2000. Jakis skladak :): hehe ma biale zegary pelnego fisa i tu maly problemik....Wie ktos na jakiej zasadzie dziala czujnik w baku? fiśkuje mi.... spada wskazowka podnosi sie i na fisie sie pojawiaja rozne wartosci km jakie moge przejechac na baku.

Wrzuc fotki tego skladaka bo jestem ciekaw :):

Hmm albo ktos bawil sie w niezla rzezbe przerobienia na model po lifcie i to jeszcze s-line, albo numery nadwozia powedrowalu do auta po lifcie :?: :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2007 07:40:09 
Użytkownik

Cytuj:
Wrzuc fotki tego skladaka bo jestem ciekaw

Hmm albo ktos bawil sie w niezla rzezbe przerobienia na model po lifcie i to jeszcze s-line, albo numery nadwozia powedrowalu do auta po lifcie

hehehe. Nie no nie jest tragicznie auto nie bylo wielce bite (nadgiety tylni blotnik u gory ktory wykrzywil deko dach - szyby nie pekly ale 2 el. byly puszczone ewidentnie wpylke ) Cala historie auta znam bo mam wydruczek z aso :) A w ktorym roku weszlo s-line? Mam zdjecia takze je wrzuce.

oto one:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2007 10:30:00 
Użytkownik

loco87 napisał(a):
Cytuj:
Wrzuc fotki tego skladaka bo jestem ciekaw

Hmm albo ktos bawil sie w niezla rzezbe przerobienia na model po lifcie i to jeszcze s-line, albo numery nadwozia powedrowalu do auta po lifcie

hehehe. Nie no nie jest tragicznie auto nie bylo wielce bite (nadgiety tylni blotnik u gory ktory wykrzywil deko dach - szyby nie pekly ale 2 el. byly puszczone ewidentnie wpylke ) Cala historie auta znam bo mam wydruczek z aso :) A w ktorym roku weszlo s-line? Mam zdjecia takze je wrzuce.

Pierwszy raz widze cos takiego w modelu przed liftem :): widocznie byl wowczas dostepny pakiet Schwarz.... Masz na progach (jak otowrzysz drzwi) napisy s-line :?:
Wg. to nie jest s-line :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2007 10:36:36 
Użytkownik

nie nie nie.... ja nie mowie ze to wersja s-line tylko ze ma komponnty z pakietu(przynajmniej tak mi sie wydawalo...) Progi sa srebrne "audi" bez innych emblematow. No tak jak mowie nawet w dowodzie rej. mam napisane
rok. prod. 99` a modelowy to 2000. Nie wiesz jeszcze kolego czy te biale zegary oznaczaja ze mam juz auto na canie ?

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2007 11:04:02 
Klubowicz

Z tym autem wszystko jest OK. Nie jest wyposażone w fabryczny pakiet Schwarzmatt Aussenoptik - ktoś jedynie (trochę) go upodobnił do takiej wersji (szkoda, że z pominięciem dolnych listew, progów i spodnich części zderzaków).
Zegary z białym podświetleniem to moim zdaniem seria w tym modelu (jeden z pierwszych egzemplarzy).

PS: Fajna furka, daj jej spokój ;) .

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2007 12:55:24 
Użytkownik

tak jak Piotrus napisal, wszystko z tym autem jest ok ;)

Ktos go "przerobil" na wzor tego pakietu Schwarz.... ;)

Na Can'ie sa najnowsze modele A6 produkowane od 2004roku, Ty masz taki pseudo Can jesli tak to mozna nazwac :-)

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2007 13:33:39 
Klubowicz

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... rz#1021397

:okulary2: :P

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2007 14:17:08 
Użytkownik

nom ale jak ktos to przerobil ? Skąd mógł wziąść te niechromowane el.
Musiał on tak wyjść z fabryki. Może w roku 99/00 ta wersja schwarz miala 2 opcje czarne el. zamiast chromow + lakierowane el. Ale przeciez audi to nie vw . Pod kątem klienta audi jest przeciez dostosowywane bardziej indywidualnie. Chyba ze totalnie sie myle to prosze mnie wyprostowac :diabel:
Bo nie kumam skad ktos wziol te czarne listwy....

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2007 14:19:01 
Klubowicz

loco87 napisał(a):
Bo nie kumam skad ktos wziol te czarne listwy....

Oddał auto do lakiernika ??

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2007 15:57:41 
Użytkownik

ale czarne listwy zamiast chromow. Nie chodzi mi o szare doly plastikowe tylko o listwy ktore sa czarne. Sa one tak ogólnie dostępne ? Bo nie wiem ocb... :|

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2007 16:07:51 
Klubowicz

loco87 napisał(a):
ale czarne listwy zamiast chromow. Nie chodzi mi o szare doly plastikowe tylko o listwy ktore sa czarne. Sa one tak ogólnie dostępne ? Bo nie wiem ocb... :|

Listwy czarne zamiast chromów były za dopłatą - chodzi Ci o to co jest wokół szyb...

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2007 13:04:31 
Użytkownik

a jak bym dolożył ciemne folie na tyl? Czy sa takie matowe ?

Strefa czasowa: UTC + 1