Jakis czas temu pisalem na temat wychodzacej rdzy spod uszczelki przedniej szyby w watku:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=42847
Wtedy tylko doraznie ja wyczyscilem i zamalowalem. Nie zdecydowalem sie wowczas na wycinanie szyby, gdyz przy okazji chcialem wymienic szybe na nowa (moja jest juz dosc mocno porysowana i ma sporo odpryskow od piachu i drobnych kamyczkow - w nocy przy deszczu beznadziejnie sie jezdzi. Wtedy nie mialem kasy (biedny student
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Dopiero teraz udalo mi sie troche odlozyc i chce wymienic szybe. Oczywiscie na jakas dobra a nie tani zamiennik. Taka ktora wytrzyma kolejne 20 lat
![Smile :)](./images/smilies/001.gif)
Rownie wazne jak jakosc szyby jest dla mnie odratowanie lub ewentualnie nabycie (za rozsadne pieniadze) nieuszkodzonej chromowanej ramki.
I tu mam do Was kilka pytan i prosb o pomoc:
Jaka szybe wybrac (jakiej firmy)?
Jak odratowac ta ramke? Stara szyba jest na smieci, wiec mozna ja rozbic czy zrobic z nia cokolwiek byle tylko ramka zostala cala. Wiem ze kilka osob to robilo i bede im serdecznie wdzieczny za kazda, nawet najmniejsza rade czy pomoc. Ewentualnie w jakim zakladzie w okolicach Krakowa lub Rzeszowa zrobia mi to za rozsadne pieniadze? Pytalem w kilku zakladach w rzeszowie ale w zadnym nie za bardzo chcieli ratowac ta ramke. Proponowali mi wstawienie zamiast niej usczelke od audi 80. Ale ja dziekuje za takie cos.
Dodam, ze po wycieciu starej szyby, auto i tak przez jakis czas bedzie stalo, bo trzeba tam wszystko ladnie wyczyscic, zabezpieczyc, wyszpachlowac i pomalowac a dopiero potem wklejac nowa szybe.
Dzieki wielkie i pozdrawiam