.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 14:16:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C4] Xenon + światła do jazdy dziennej
PostNapisane: 15.maja.2008 13:58:13 
Klubowicz

przymierzam się do montażu xenonów lub bixenonów do C4, jednak chcę to zrobić tak jak powinno być, czyli spryskiwacze, przeróbka soczewek i porządne przetwornice (bez autopoziomowania - bo to raczej nierealne). I w tym temacie jak narazie nie mam pytań :) zastanawiam się jednak również nad montażem świateł do jazdy dziennej (szkoda aby palnik xenonowy się wypalał). Przerabiał to może ktoś z Was? Może coś w zderzak? lub przy bixenonie w miejscie świateł długich?
Jakieś opinie/sugestie? czy po prostu sobie podarować ;) pamiętajcie że mówimy o C4

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2008 14:59:41 
Użytkownik

Myślę nad tym i kombinuję...
Generalnie jeżdżę na żarnikach od 3 lat i mimo, że przepisu swego czasu nie było to zawsze jeżdżę na światłach. Zrobiłem 80tyś km i żarnik nawet "nie puścił bąka", a jak go kupowałem to nowy nie był :)
Dlatego sądzę, że wydatek 200zł na 3-4lata jest do zniesienia i się tym absolutnie nie przejmuję...

Jednak co do świateł dziennych. Można się pokusić o montaż listwy diodowej od najnowszego A6 (lub jej zamiennik przygotowany do C4 - na ebay'u są takie cuda dostępne), lub też wpasowanie listwy diodowej w dolną część reflektora (jest to wykonalne ;) ). Myślałem jeszcze o diodowych wkładach od najnowszego A8 w miejscu odbłyśnika świateł drogowych (opcja przy bixenonie)..

Jednak podsumowując koszty takiej zabawy stwierdzam, że poza "lansem" nie ma to ekonomicznego uzasadnienia, więc jeśli chcesz mieć coś nietuzinkowego i wyróżniającego, to jak najbardziej temat jest do zrobienia, ale jeśli chcesz oszczędzić, to bym sobie odpuścił...

Strefa czasowa: UTC + 1