.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 16:50:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Liftring a6 99 na 2001 po lifcie Help
PostNapisane: 11.wrz.2008 14:30:42 
Użytkownik

Witam serdecznie ,wczroaj mailem leciutka kolizje lewy błotnik zderzak i reflektor ,zastanawiam sie na kupnem czesci to zn maska po liftingu zderzak po lift reflektory po lift .i błotniki przed lift 99 r . Teraz pytanie co bede potrzebował czy zderzak i maska podpasuja pod błotniki z 99 r czy maska podejdzie pod mocowania i czy zderzak zamontuje na przednia belke i do błotników ?????????????????????????? gg 336335

Tytuł:
PostNapisane: 11.wrz.2008 16:51:22 
Użytkownik

Auto: C7
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... F3d+lifcie :peace:

Tytuł: :)
PostNapisane: 02.paź.2008 11:17:30 
Użytkownik

hehe nio tak poczytalem ale dalej nie znalazałem odpowiedzi czy wszystko bedzie pasowac jelz ibede miał maske zderzak błotniki reflektory z 2002 r hmmmmmmmmmmmmm Pozdrawiam serdecznie

Tytuł:
PostNapisane: 02.paź.2008 11:59:32 
Użytkownik

Auto: A6 C6 4.2 BAT
Witam

Panowie ja zrobiłem taki numer i teraz napisze parę moich spostrzeżeń i odpowiedzi na pytania na priva.

Maska po lifcie nie pasuje do zderzaka przed liftem ( Czyli samego liftu nie załatwimy zmianą samej maski )

Teraz napisze na temat każdego elementu.

Lampy po lifcie mają inny kąt, tutaj jak jest cienki pasek maski i zaraz obok jest grill.

Pas przedni ma inaczej wygięte ramiona po to aby lampy pasowały oraz dostosowanie do maski. Widziałem że maska nie trafiała na odboje z innym pasem.

Błotniki w rezultacie to sam nie wiem... Zostawiłem u siebie jeden z modelu przed liftem a drugi był kupiony.

Ja miałem problem z Maską, więc musiałem ją wymieniać. Wszystkie części, które musiałem kupić to Maska z grillem i wygłuszeniem, Zderzak przedni(kompletny), Pas przedni, Reflektory z przetwornicami, do tego wszystkiego wymieniałem podłużnice dlatego nie jestem w stanie powiedzieć czy je trzeba wydłużać czy nie..... Błotniki mogą zostać od modelu przed liftem gdyż ja dokupiłem tylko jeden :)

Jeśli ktoś ma S6 lub RS6 no to inna bajka.

Takie małe mankamenty jak:
- maska przed liftem ma inne mocowanie na te plastyczki do spryskiwaczy niż maska po lifcie dlatego zamawiając maskę pamiętaj o tych spryskiwaczach.

- zderzak przedni po lifcie ma już spryskiwacze halogenów, więc trzeba sobie dorobić rurki do spryskiwaczy.

Tytuł:
PostNapisane: 06.paź.2008 14:41:44 
Użytkownik

hmmmmmm to zn pas przedni napenwo trzeba wyminiec ??? a podluznice mam nadzieje ze beda pasowac bo to juz by był za duzy koszt a ma muskzodzony tylko blotnik leciutko i zderzak :) Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 06.paź.2008 16:31:42 
Użytkownik

Auto: A6 C6 4.2 BAT
Adiiiii człowieku :) napraw sobie Audiczkę a lift zrobisz jak Ci ktoś coś mocniej narobi.... Pas przedni na bank musisz zmieniać bo ja specjalnie go wymieniałem.

Zamiast naprawy będziesz miał naprawdę duże koszty...

Tytuł:
PostNapisane: 08.paź.2008 20:11:49 
Użytkownik

hehe mimo wszystko biore sie za kupowanie maski błotnika jednego przed liftem ::) zderzaka kompletnego reflektorów (2002r) nio i pasa przedniego a odbijniki na zderzak przod chyba beda pasowaly :)

Strefa czasowa: UTC + 1