.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 21:52:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A8 D2] Pęknięte lusterko od kierowcy
PostNapisane: 08.maja.2009 10:47:46 
Użytkownik

Panowie,

jechałem sobie wczoraj w nocy i jakiś pajac zjechał na środek drogi i walnęliśmy się lusterkami. Skutek: pęknięta obudowa (nie jakoś strasznie) i całe szkiełko/lustro jest w pajączkach... Podczas uderzenia wypadło z obudowy i trzymało się na kabelkach (od ogrzewania pewnie). Oczywiście w tłumie samochodów gość już zniknął zanim się połapałem co, gdzie i jak... Jeszcze potem sprawdzę, czy składanie lusterek działa...
Pytanie mam następujące:
Czy można kupić gdzieś tylko samo lustro, czy trzeba wszystko z obudową razem wymieniać?
Jakiego rzędu kosztów można się spodziewać?
Z góry dziękuję!

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2009 11:15:30 
Użytkownik

Auto: Audi A6C7 2.0TDI S-Tronic
Mozna kupić sam wkład.Ja kupowałem parę miesięcy temu na allegro,niebieskie, grzane, asferyczne, koszt ok.70zł+przesyłka. Poszukaj na allegro, podzwoń a napewno dostaniesz.

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2009 11:16:05 
Użytkownik

przy podgrzewanym lusterku nie wiem jak to jest dokladnie, ale jak lusterko jest rozbite i obudowa tez popekana to nie wiem czy nie lepszym rozwiazaniem nie bedze dla ciebie poszukanie jakiejs uzywki, moze w tym samym kolorze trafisz co twoje, cena nie powinna zwalac z nog ;)

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2009 12:21:47 
Użytkownik

Chyba poszukam samego wkładu. Składanie lusterka działa, elektryczna regulacja też (co prawda teraz nie za bardzo ten wkład da się regulować ;-) ). Pęknięcie nie jest jakieś duże, rysy na plastiku, da się żyć. Poza tym używki chyba nie dostanę w kolorze LYZL (nie wiem jak to określić - ciemny siwy, trochę błękitny) nic się z tego co widziałem nie pojawia... Zawsze można innego koloru przelakierować, ale to jak wyjdzie na to, że muszę wymieniać, to się będę martwił.

Strefa czasowa: UTC + 1