.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 16:10:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C4 2.5 TDI AAT Avant] Jak ustawic dawke paliwa
PostNapisane: 02.lis.2008 09:50:05 
Użytkownik

Witam wszystkich i pozdrawiam maniaków 4 kółek. Po krótce postaram sie przedstawic mój problem. Otóz od niedawna stałem sie posiadaczem audi A6 C4 2.5 TDI Avant o oznaczeniu silnika AAT. Przy zakupie auta poprzedni własciceil odrazu mi powiedział ze była wymieniena pompa wtryskowa(jeszcze na gwarancji) i trzeba ustawic dawke paliwa bo mechanik który zmieniał pompe nie miał za bardzo o tym pojecia. Zauwazyłem ze przy delikatnej jezdzie czyli zmana biegu przy 2 tys obrotów na 100 km wyszło mi spalanie ok 9 litrów(małe miasto) i zauwazyłem ze jak sie jezdzi troche ostrzej czyli ciagne tak do 3.5 tys to mocno dymi. I teraz mam problem bo albo mam padniete wtryski albo faktycznie cos pokrecone z dawka ,turbinka jest jak nowa zadnych luzów na osce a łopatki jakby dopiero nowe załozone.

Wiec moje pytanie brzmi "jak ustawic dawke paliwa " i jakie powinne byc jej wartosci, jak to sprawdzic czy dawke paliwa mam poprawną prosze o pomoc.
Dodam ze kolega ma takie same audi równiez w avancie i mu w naszym miescie przy delikatnej jezdzie wychodzi 7 litrów.
prosze o pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 04.lis.2008 19:48:08 
Użytkownik

Te silniki mają to do siebie , że dymią powyżej 3,5 tyś obrotów a dawkę można ustawić tylko przy pomocy vag-a . Trzeba podłączyć się do komputera i zmniejszyć daweczke . Tutaj na forum masz to opisane szukaj pod hasłem adaptacja 22158 .

Strefa czasowa: UTC + 1