.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lis.2024 00:08:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2009 15:57:37 
Użytkownik

aha aha, ale to bedzie gorszy niz podcisnienowy czy nie? gra to jakas role? aha panowie i jak z tym kontrolerem, w tamtym linku koles ma zamontowany Autronic AL700, u mnie jest natomiast STAG 2l unz=12V t=30stopniC+70stopniC, zauwazylem tez ze rozne sa przelaczniki od zmiany benzyna gaz, w AL700 jest taki guziczek z napisem autronic a u mnie jest poprostu przelącznik I O II. Co z robic z tymi fantami Panowie? Pomozcie

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2009 16:08:55 
Użytkownik

Leszko napisał(a):
aha aha, ale to bedzie gorszy niz podcisnienowy czy nie? gra to jakas role? aha panowie i jak z tym kontrolerem, w tamtym linku koles ma zamontowany Autronic AL700, u mnie jest natomiast STAG 2l unz=12V t=30stopniC+70stopniC, zauwazylem tez ze rozne sa przelaczniki od zmiany benzyna gaz, w AL700 jest taki guziczek z napisem autronic a u mnie jest poprostu przelącznik I O II. Co z robic z tymi fantami Panowie? Pomozcie

W sumie to nie wiem z czym masz problem, reduktor który zakupiłeś podłączasz tak jak ten który masz teraz, dochodzi ci tylko jeden elektrozawór magnetyczny i tyle.

STAG 2L silniczek krokowy z registrem, co to za sterownik, dla mnie on jest ale tak jak by go nie było, ustawia się go na przełącznikach nie jest dobry niestety.

Audi 100 C4 2.8 AAH Quattro- 174KM- 245Nm

W sumie 414KM i 803Nm szkoda, że nie pod jedną maską :):

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2009 16:21:52 
Użytkownik

problem mam taki ze jestem zielony z tym wszystkim i chcialbym zeby to wszystko fajnie dzialalo i nie wysapily mi zadne problemy podczas instalacji typu ze cos do czegos nie pasuje, dlatego prosze Was szanowni Panowie zebyscie wytlumaczyli mi lopatologicznie co sie z czym jje i co bedzie najlepsze, dlatego sie pytam czy to podcisnienie bedzie mialo jakies znaczenie i czy dalsza czesc instalacji (te kontrolery itd) bedzie miala jakis wplyw na dzialanie calego ukladu, silniczek krokowy sie spalil i zwyczajnie nie dziala, a to co napisalem w poscie wczesniej poprostu pisze na tym kontrolerze ktory jest zamontowany, no i poprostu nie mam pojecia co dalej

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2009 16:32:59 
Klubowicz

Temat był wałkowany dziesiątki razy. Układ z BLOSem będzie działał dobrze bez komputera, możesz zostawić wszystko tak jak jest, zmień tylko parownik. korkowca zostaw na sztukę (odkręcić dwie śrubki i zdjąć dekielek, wtedy włączyć zapłon - tłoczek się wysunie. Wypiąć wtyczkę z krokowca i wyłączyć zapłon. I tak do skutku, tzn. aż tłoczek wyskoczy). Możesz dołożyć register jak masz ochotę, żeby nieco zubożyć mieszankę przy wyższych obrotach, ale to bez przesady.
NIE ROZKRĘCAJ PAROWNIKA NA MAX, ustaw dużą śrubę na najszybsze obroty i 1/4 obroty do tyłu, a małą wkręć do końca i wykręć około 1/2 obrotu. Dużą śruba na BLOSie wkręcasz do końca i wykręcasz w miarę potrzeb, nie więcej niż 1 obrót, bo na paliwo nie zarobisz. Małą śrubkę wykręcasz na tyle, żeby ciepły palił "od strzału". Jeżeli założysz BLOSa tak, że odma będzie między nim a przepustnicą, to nie musisz podłączać kompensacji (nawet nie możesz, bo nie będzie chodził). Mniej więcej tyle... W linku, który wkleiłem wcześniej (to ja jestem ten "gostek") masz fotki jak to wygląda, różnica taka, że nie podłączasz podciśnienia i nie będziesz miał sterowania komputerkiem (na tym co masz zapomnij, żeby to sensownie działało, więc lepiej nich nie miesza).

Pozdrawiam

Edit: jak wszystko poskładasz i zacznie toto jeździć, to pomyślimy o zmniejszeniu zużycia paliwa

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2009 16:41:11 
Użytkownik

dzieki bardzo za odpowiedz :)

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2009 18:15:24 
Użytkownik

Od parownika do Blosa dajesz sam wąż bez żadnych registerów i krokowców. Chociaż jak napisał Wordeck, możesz zostawić na sztukę, ale żeby nie zakłucał działania Blosa.
Blos sam sobie dozuje i ustala mieszankę. U szwagra tak zrobiliśmy i jest git. Autko bez problemów osiąga 180km/h w górę - zostaje jeszcze luz pod pedałem :peace:
spalanie przy dynamicznej jeździe 12 - 14l
Na przeglądzie się nie czepiają Blosa, interesuje ich homologacja na butlę :peace:

A3 8L 1.9TDI 130KM 02r. 5D - jest
Peugeot 307 2.0HDI 90KM 03r. - jest
Peugeot Partner Multispace 1.6Pb 05r. - jest
Peugeot Partner Multispace 1.6Pb 03r - jest
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08.lut.2009 21:27:47 
Użytkownik

Blos i parownik juz zalozone, powiedzcie mi teraz Panowie jak to wszystko zestroic ze soba, jak wyregulowac parownik?

Tytuł:
PostNapisane: 10.lut.2009 23:14:45 
Użytkownik

Blosa ustaw według instrukcji, a co do parownika, to musisz zasięgnąć rady u "znachora" , gdyż ja nie pomogę w tej kwestii :peace:

A3 8L 1.9TDI 130KM 02r. 5D - jest
Peugeot 307 2.0HDI 90KM 03r. - jest
Peugeot Partner Multispace 1.6Pb 05r. - jest
Peugeot Partner Multispace 1.6Pb 03r - jest
Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1