SebastianS napisał(a):
ernieball napisał(a):
SebastianS napisał(a):
ernieball napisał(a):
Reduktory mogą być dwa Magic jet III Power. Na jednym króćcu obsługuje 250ps a na dwóch 450ps (tak podaje producent),
w rzeczywistości górna granica tego reduktora to ok. 380ps.
Ja mam w S6 jeden reduktor w/w (na dwóch króćcach) i w zupełności daje radę.(...)
Powyższe treści są niestety bzdurą.
Jeśli jest wśród Was ktoś, kto miał do czynienia z paliwem gazowym i silnikami o mocach rzędu 450-500KM, to chętnie porozmawiam i podyskutuję. Resztę proszę o używanie formy pytającej
![Very Happy :D](./images/smilies/002.gif)
Uzasadnij proszę tą bzdurę skoro to jeżdżę tym autem na tych gratach i jest ok.
Wszystko co napisałem się zgadza więc nie rozumiem aluzji.
Nic się nie zgadza:
1. Ilość króćców nie ma w zasadzie żadnego wpływu na wydajność MIII. Jednym wężem 12mm można wyprowadzić gazu który wystarczy teoretycznie do 450KM - co widać na średnicy otworu regulatora tego reduktora - z całą pewnością mniejszej niż przekrój wewnętrzny węża. Oczywiście nie wspominam tutaj o restrykcji przepływu jaką jest czujnik ciśnienia i temperatury gazu - to osobna kwestia.
2. Górna granica możliwości MIII BIG to jakieś 320-340KM
w wolnossaku i przy dobrych wiatrach. Mamy za sobą jedną konwersję S6 na takim jednym reduktorze - to jest absolutnie stykowa konfiguracja, a reduktor znam naprawdę bardzo dobrze, bo go współtworzę
![Smile :)](./images/smilies/001.gif)
O deklaracjach producenta wolałbym się nie wypowiadać.
3. W RS6 dwa takie reduktory zostaną zjedzone na śniadanie. Założenie że spełnią zadanie jest naiwnością.
4. To, czy ten reduktor w Pana aucie "daje radę" zapewne potrafi Pan znakomicie poprzeć uzasadnieniem. Jakim?
Ja specjalistą od LPG nie jestem, moje wypowiedzi opierają się właśnie na deklaracji producenta (450ps), niezależny test fachowców od LPG pokazał max 380ps i na moim aucie które ma 340ps(jak tyle ma).
Jeździ to dobrze, różnica w mocy Pb/LPG praktycznie niewyczuwalna.
Moje przypuszczenia, że dwa takie reduktory dadzą radę w RS6C5 to suche dane więc pewnie skoro jesteś fachowcem i twierdzisz, że nie dadzą to pewnie tak jest.
ps.
A jak już tu jesteś to PW.