martab99 napisał(a):
Czasem nie ma potrzeby "wszystkiego analizować", bo może sie skończyć próbą wyważenia drzwi, które już dawno temu ktoś otworzył
Z tym się zgadzam, chociaż, nie wiem jak to jest... ale dużo osób z mojego miasta mówi lej paliwo na stacji jet (lukoil), najlepsze w mieście, tankuj tam, sam tankuje i tak każdy. I wiesz kurcze tyle osób mi to mówi to normalnie zacząłbym tam tankować jak inni zaczęli co o tym słyszeli, a ja mówię sobie muszę to sprawdzić "przeanalizować
" poszukałem, pogadałem, przeczytałem testy paliw w moim mieście, a tam po krótce dygresja, na stacji Jet w Kaliszu dolewają wody, stacja nie warta zachodu tylko silniki się psują. Pół roku później z pewnych przyczyn nie będę opowiadał byłem zmuszony siostry megankę oddać do ASO, co się tam dowiedziałem około 70% samochodów z jakoś tam zepsutymi silnikami (nie wiem dokładnie co się psuje...) ale były to renówki które tankowały na jet'cie
Teraz błędnie analizowałem ale w większości się to sprawdza
A co do Bilu to fakt fizyka molekularna może by się przydała kiedyś tam a w tym przypadku wystarczy wiedzieć że są małe drobiny metalu czy metalopochodnego materiału w tym środku, a to czy ten metal jest diamagnetykiem może pomoże, ale czy zbudowany jest z kilkumiliardów*X cząstek żelaza i elektronów to nie jest potrzebne, wystarczy wiedzieć że jest to coś większego niż mały elektron
Więc przepraszam za zamieszanie i oburzenie, ale martab99 tak szczerze to chyba twój 3/4 post w moim kierunku nie miły, kolejny komentarz, na niby moje głupie pytania, a może dokładne, czy analityczne, pytania które dla Ciebie są głupie a dla mnie choćby pomocne... fakt że gdyby napisał to ktoś inny pewnie bym tak nie zareagował ale już słyszałem od Ciebie "...głupie...pytania..." i trochę nerwy mi puściły ... :
Dziś środek doleję, zobaczymy jak to będzie czy to pomoże w "przycinkach samochodu" i problemach skakania obrotów na wolnych na gazie (o ile to możliwe ja w to akurat nie wierzę dla mnie to filtr, ale podobno może pomóc)
Pozdrawiam