thomas87 napisał(a):
No więc zrobiłem małe rozeznanie po gazownikach w okolicy, wszyscy znali instalacje IGS, i jeden z nich tłumacząc mi zasade działania odradził mi ją. Podobno instalacja ta dawkuje paliwo na wszystkie cylindry jednocześnie, ponieważ w Audi nie jest w stanie określić w którym momencie ma nastąpić wtrysk na pierwszy cylinder (tak to zrozumiałem, mam nadzieje że nic nie przekręciłem
) co wiąże się z dużym spalaniem... oraz sama cena instalacji w moich okolicach to 4000zł, za to jeden z nich zaskoczył mnie bardzo pozytywnie ponieważ słyszał (a to już coś:) o Blosie, wiedział jak działa to urządzenie, i najprawdopodobniej podejmie się jego montażu, mam już teraz tylko pytanie gdzie mogę nabyć Blosa w rozsądnej cenie?, najlepiej przez internet, bo jak wyczytałem na forum w jakimś temacie (chyba nawet tym najobszerniejszym o Blosie) miksery te nie są już produkowane
wejź i olej tych pseudo gazowników i znajdż normalnych , Jakie duże spalanie ?A ty co myslisz, ze benzyna to jak wtryskiwana jest u ciebie ?sekwencjami??? buhahhaahahahaha, IGS to najlepsze co możesz tam włożyć -Fakt kosztuje troszke ale wierz mi zajebiście się opłaca . Jak ja chciałem zakładać, to w paru niby polecanych warsztatach panowie Cheniowie i Kaziowie odradzali mówiąc:... po co tyle kasy tam ładować ,oni załozą mi zwykłą za połowe ceny heehehe lol . Prosta sprawa znajdż normalny zakład który niebędzie tego sie uczył na twoim aucie tylko zrobi to fachowo
zwykły gaz miałem w moim KU (bardzo podobny do NG) i to była porażka teraz w JN-nie który tez jest podobny tylko ma mmniej o cylinder
mam IGS-a Landi i jest naprawde zajebiście bezobsłógowo, niekrzacząca się jezda, a jak masz kabelek do laptoczka to sam juz po dłuższej obserwacji możesz porobić sobie rózne mapki w zależności do czego ci ma autko służyć w danym momencie
Co do blosa to :niewiem nie miałem ale słyszłem że jak masz kogoś kto ci to wyrególuje to też dobrze lata