.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.lis.2024 22:24:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B5 2,4 ALF] LPG - Duże spalanie i brak wigoru
PostNapisane: 25.paź.2011 17:29:43 
Użytkownik

Witam. Przedstawię wam swój problem. Może z waszą pomocą uda mi się go rozwiązać. Założone instalacja Stag 300+ KME SIlver Valtek czerwone dysza 2,4
Ogólnie nie byłem zadowolony z jazdy na LPG Samochód był słaby i była ogromna różnica pomiędzy PB a LPG. Spalanie w okolicy 20litrów/100km LPG. Okazało się że był załamany przewód podciśnienia. Usterka została usunięta Zrobiona kalibracja. Wykres LPG prawie idealnie pokrył wykres PB Samochód lepiej reagował na pedał przyspieszenia Ale dalej była różnica pomiędzy paliwami. Spalanie na poziomie 18-19 litrów. Kiedy podłączyłem KTS Boscha żeby z czytać błędy to cały czas mam błędy dotyczące sondy i korekcji mieszanki (za bogata)
Jak się za to zabrać. Na razie nie dam rady zrzucić obrazów mapy.

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2011 12:51:20 
Użytkownik

Auto: A6 C6 CAJA
Możliwe, że gazownicy zrobili Ci "pokrycie map" jak już ECU z powodu wcześniejszego rozregulowania składu mieszanki miał wskazania sond w tzw. d.... ;) Paradoksalnie to wtedy właśnie mapki pokrywają się idealnie.

Zestaw, który masz powinien spokojnie obsłużyć Twój silnik, więc jeżeli nie ma jakichś kardynalnych błędów montażowych, to zrobić strojenie zgodnie ze sztuką i powinno być sporo lepiej ;)

2018- > ;-))) A6C6 sedan q 3.0TFSI CAJA
2013- > 2018Obrazek Allroad C5 q 2.7 ARE -> może tym razem nikt we mnie nie trafi ;). Nikt nie "trafił", to ukradli ;-(
2010- > 2012 A6 C5 Avant q 2.7 ARE -> sCRASHowane
- > 2010 A6 C5 Avant q 2.8 ACK -> sCRASHowane

Tytuł:
PostNapisane: 14.lis.2011 09:18:58 
Użytkownik

Podjechałem do znajomego na strojenie. Efekt jest taki że samochód teraz dużo lepiej jedzie na LPG odczucia bardzo zbliżone do PB. Spalanie ok 15 litrów Komputer pokazując średnie spalanie pokazuje o ok 0,6 litra mniej. Może jest to dziwne ale czasami mam wrażenie że na LPG silnik kiedy osiąga moment obrotowy szybciej się wkręca niż na PB Odczucia to drugi i trzeci bieg. Wracając do wyświetleń komputera. jak to z nim jest. Czy to co on pokazuje jest miarodajne Czy zawsze będzie przekłamywał

Tytuł:
PostNapisane: 14.lis.2011 15:06:39 
Użytkownik

Auto: A6 C6 CAJA
Na Pb komputer powinien pokazywać prawidłowo. na LPG prawidłowo ustawionym powinno spalać ok. 20% więcej LPG, niż pokazuje komp.
Twoje wskazania są raczej prawidłowe, bo jeszcze musisz uwzględnić Pb, którą spalasz przy rozruchu i na wstępne rozgrzanie silnika.

2018- > ;-))) A6C6 sedan q 3.0TFSI CAJA
2013- > 2018Obrazek Allroad C5 q 2.7 ARE -> może tym razem nikt we mnie nie trafi ;). Nikt nie "trafił", to ukradli ;-(
2010- > 2012 A6 C5 Avant q 2.7 ARE -> sCRASHowane
- > 2010 A6 C5 Avant q 2.8 ACK -> sCRASHowane

Strefa czasowa: UTC + 1