jesli chodzi o "normalne" paliwo to generalnie troszkę lepsze jakościowo posiada lotos co za tym idzie i statoil natomiast z jakoscią paliwa jest jak z pudełkiem czekoladek nigdy nie wiesz na co natrafisz
- ja proponuje znależć po prostu dobra stacje bez wzgledu na markę - z doswiadczeni wiem(siedziałem w branży ze 6 lat) ze czasem nawet na prywatnych stacjach, której zalezy na kliencie jest bardzo dobre paliwo a na markowych potrafi byc bardzo słabe po mimo wielu i czestych kontroli , nie ma reguły jesli chodzi o shella ja akurat mam nieco odmienne zdanie w stosunku do mojego kolegi ale to moja prywatna opinia ( i wielu znajomych którym zatarły sie wtryski , pompy itp - np. stacja w żabiej woli, skierniewicach, w łodzi przy politechniki i paru innych ) , niestety odbarwianka dalej funkcjonuje i z tego co widze ma swoje drugie życie a szkoda bo cierpimy na tym wszyscy
ja osobiście wole zalać "normalnego" paliwa i dodac na bak dodoatek do paliwa np K2 za 5 zł (nie jest to forma reklamy) i bedzie lepsze niz najlepsze paliwo premium lub kup sobie duzą butelkę dodatku Liqy moly za 75zł i starsza na wiele tankowań - dodaje sie tylko jedną nakrętkę