Witam. Mam pytanie odnośnie zmiany sterownika instalacji lpg.Czy można go zamienić na inny bez konieczności wymiany wtrysków i parowników (są dwa)? Auto to A8 d2 4,2 a instalacja dt gas.
A problem polega na tym że po przełączeniu na gaz zapala cię kontrolka CAT.
Byłem dzisiaj u gazownika i okazało się że Dt gas splajtował i nic z tą instalacją nie da się zrobić. Po podpięciu laptopa potrzebne jest hasło z którym jest problem bo znikąd nie można go dostać (podobno).
Proszę o opinie znawców tematu bo nie wiem co z tym fantem zrobić. Nie chcę za dużo inwestować bo nie wiem czy auto sprzedam czy nie.A z drugiej strony nie chce poskąpić bo nie wiem jak długo będę nim jeździł.
Problem rozwiązany. Dotankowałem do pełna i problem z kontrolką Cat załatwiony.Chodzi jak dawniej. Doradził mi tak jeden z gazowników,a dzwoniłem do kilku. Po krótce to tak jeden wytypował wtryski,drugi sterownik a trzeci parowniki. Ten ze sterownikiem był najlepszy gdy zapytałem co by było najsensowniej w tym wypadku zrobić? "Najlepiej było by wymienić cały przód cena ok 2500-3000tyś" Z mojej inst. została by tylko butla i przewody pod autem.