.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.lis.2024 23:06:43

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [80 b4] zwykły synetyk vs syntetyk PAO/ESTER
PostNapisane: 18.sie.2013 12:44:26 
Użytkownik

Dotychaczs jeździłem w audi na liqui moly 5w40 high tech ogólnie sprawował się bardzo dobrze choc było małe ale, po szybszej jeździe na wolnych obrotach odzywał sie delikatnie popychacz (szczególnie w trakcie upałów) po zwiększaeniu obrotów wszystko cichło. Poniewaz chciałem znów eksperymentować z olejem to postanowiłem wlać Millersa 5w50 ale zostałem przekonany przez sprzaedawce do Fuchs Tytan pro S 5W40 Teraz wrażenia: na początku silnik od razu zaczął ciszej chodzić a moze to dlatego że liqui był juz przepracowany, potem miałem małą trase ok 300km w upale ok 30 na zewnątrz - najlepszy test. Na trasie miałem wrazenie jakby lepiej jechał ale na wolnych obrotach na liqui moly było ponad 2 bary przy 850 obr na Fuchsie 1,9 bara poza tym liqui temp wzrastała do 90 stopni a na fuchsie do 95 jakby się bardziej grzał. Uważałem, że jednak te parametry odczuwalne będą sporo lepsze a jednak tak nie jest czy moze mnie ktos oswiecic dlaczego?

Strefa czasowa: UTC + 1