Witam wszystkich,otóż mam ogromny problem z moją audi...
Autko posiadam ponad rok i chciał bym ją zostawić lecz mnie dosłownie na to nie stać.
A mianowicie auto w mieście pali 20-30Litrów gazu
Jazdę mam BARDZO ekonomiczną,gdyż biegi zmieniam na MAX 2,5Tyś obrotów!
Zakładałem już temat na forum co mogło by być przyczyną takiego spalania,oraz szperałem po innych tematach w poszukiwaniu informacji lecz nadal nic...
By poprawić spalanie wymieniłem:
-Parownik
-Sonda Lambda (Bosch)
-Wszystkie filtry
-Termostat
-Na regulacji byłem z 4 razy i cały czas na komputerze wyskakuje że wszystko jest w normie,podpinałem również Vaga-a i tak samo 0 błędów.
-Myślałem że jest gdzieś wyciek gazu więc wymieniłem cały wlew gazu i przewody
-Przepływomierz
-Przepustnica
-Świece i kable do świec
-Myślałem że jest zły olej wlany więc wymieniłem go na Castrol Edge 10w40
(WSZYSTKIE CZĘŚCI OCZYWIŚCIE SĄ ORYGINALNE AUDI)
Dodam iż raz miałem dzień w którym miałem zamiar "wykatować" auto więc zatankowałem 11 litrów gazu i dosłownie na "pełnym bucie" jeździłem po mieście i autko zamiast zrobić 60 zrobiło 90 kilometrów co wg. mnie jest chore.
Do tego czyściłem ostatnio felgi więc podniosłem przód samochodu do góry i wbiłem 2 bieg by koła swobodnie się kręciły.Mając zatankowane 14litrów gazu zrobiłem 36Km przed czyszczeniem felg i w trakcie czyszczenia felg brakło już gazu a auto zrobiło w powietrzu 19Km.A więc wyszło że za 14Litrów gazu zrobiłem 55Km.
Specyfikacja autka:
Audi A4 B5 1.8 5v 20 zaworowy
Wersja Sedan
Rok:1995
Instalacja gazowa Sekwencyjna
Proszę o porady gdyż wymieniłem już dosłownie połowę auta a przeszkadza mi tylko jej spalanie.
Dziękuje za porady i pozdrawiam