Witam Kolegów , sprawa tego typu :
Mam zamiar poprawić instalkę lpg po poprzednim właścicielu . Butla jest umieszczona w bagażniku za fotelami tył , ..... zasilanie parownika gazem odbywa się za pomocą rurki miedzianej , która jest zainstalowana po płycie podłogowej na zewnątrz . Następnie koło kolektora układu wydechowego wchodzi do komory silnika , i do parownika .Chciałbym tę rurkę - przewód miedziany zastąpić przewodem gazowym giętym - elastycznym , i puścić ją jakoś w środka auta , tak by ją wypuścić , przy ścianie grodziowej . Wpadłem na pomysł aby ją puścić od butli poprzez tapicerkę i wykładzinę od strony pasażera tył do przodu , zrobić wyjście na ścianie grodziowej za schowkiem pasażera przód do komory silnika , i po podszybiem puścić na lewą stronę kierowcy do parownika . Nie chce puszczać tego przewodu dołem , aby nie miał styczności z temperaturą wydechu, i ogólnie mało miejsca tam jest . Ma ktoś z tym doświadczenie ??
_________________ Audi 80 b3 1.8 było .... pożyczyli , i nie oddali ehhh... Audi 80 b3 2.0 16v było ... rozwalili , i nie naprawili ... odkupione , i naprawione Audi a6 C5 2.4 v6 Quattro .....jest
|