.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 23:10:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [all AAH] gaz do V6 jakiej firmy sekwencja
PostNapisane: 17.paź.2006 10:28:09 
Użytkownik

wiem że temat gazu był już miliony razy poruszany, poszukałem poczytałem ale jasnej i krótkiej odpowiedzi na pytanie mnie nurtujące nie znalazłem a do tematu gazu sie przymierzam. zamierzam oczywiście założyc sekwencję i interesuje mnie czy jakaś firme/model szczególnie polecacie czy odradzacie. znajomy mechanik poleca mi jakies polskie wtryski i wloskie sterowanie. mowi że do tego silnika nie ma co sie wysilać i przepłacać. a że jak wiekszość jak nie znam albo nie słyszałem o jakims modelu czy firmie to sie boje. za przemawia fakt że takie instalacje obaj mechanicy mają w swoich cabrio 2.6

Tytuł:
PostNapisane: 17.paź.2006 22:16:46 
Użytkownik

Cześć

Ja miałem ten sam problem jakieś 4 miesiące temu przekopałem wszystkie fora doktoryzowałem sie na wszystkie mozlwie sposoby odwiedziłem kilka najbardziej polecanych warsztatów.

Wybrałem Landi Renzo Omegas było nieco droższe od całej reszty ale ponieważ Coupejkę traktuję wyjątkowo wiec wybrałem Landi.

Jazda bez zarzutu, nigdy nie miałem jakichkolwiek problemów szybko się przełącza na gaz nawet teraz przy temperaturach 6-7 C. Różnica w osiągach przy normalnej jeździe dla mnie niezauważalna wiec wszystko ok.

Ale teraz benzynka spadła ja kupuję 98 po 3,80 i nie wiem czy nie lepiej nie dobijać silnika gazem. Gaz na bank na zimę jeszcze podskoczy.

Pewnie interesuje Cie spalanie u mnie na trasie 11 - 12 litra przy solidnej jeździe a w mieście przy niezbyt długich odcinkach i korkach i raczej ostrej jeździe wychodzi zwykle 17 litrów.

Może będę niebawem w Wawie wiec jak coś pisz wpadnę na jakiegoś spota to wszystko sobie dokładnie oblukasz
Pozdro i nie zakładaj jakiegoś byle syfu bo szkoda auta wogóle szkoda gaz kłaść:)

Pozdro
Obarek

Tytuł:
PostNapisane: 17.paź.2006 22:47:22 
Użytkownik

no ja juz rok ponad walcze z myslami o gazie ale jak ostatnio w 2tyg zrobiłem ponad 2tys km to sie załacza coraz bardziej chec oszczedzania bo tak jak piszesz u mnie tez 11-12.5 w trasie i 15-17 w miescie, a że wiekszośc w miesciesię jeździ czyli 50zł na 70km i tylkotak co 2tyg jakas traska.

Tytuł:
PostNapisane: 17.paź.2006 23:34:47 
Użytkownik

No to ja powiem tak
Jeśli tyle km tłuczesz to pakuj gaz
Ja wyszedłem z założenia że jak zamorduję ten silnik to wstawiam kolejny aah można kupić za niewielkie pieniądze wiec nie zastanawiaj się tylko gazuj:) i ciesz się z jazdy jak ja - teraz przynajmniej nie mam oporów i gaz jest dużo częściej w podłodze.

Dobry gazownik i wszystko bedzie ok zrobić się da wszystko butlę wstawić w koło:) pionowo pochować wlew i wszystko ładnie zestroić - tylko jeśli już pakować się w znienawidzony LPG to lepiej zrobić to porządnie.

Pozdro i powodzenia daj znać jak juz wszystko zgrasz cały czas ciekaw jestem wyników spalania innych 2,8 q

Pozdro
Obarek

Tytuł:
PostNapisane: 18.paź.2006 21:30:40 
Użytkownik

Napisze krotko:
Mam co prawda motorek ABC, ale mysle ze w AAH tez by ta instalka sie zadomowila i dzialala prawidlowo - sekw. BINGO.
Mam ja 1,5roku, zrobilem na niej ok.60000km pali srednio 13l LPG i jestem zdowolony, zwlaszcza ze kupilen kabel i z netu sciagnalem program do zmiany parametrow pracy kompa gazu i wyregulowalem do swojej, czasem ciut przyciezkiej nogi i jest milo (brak spadku osiagow a nawet moze jest ciut lepiej :?: )

Tytuł:
PostNapisane: 18.paź.2006 23:38:16 
Użytkownik

no fajnie, ale czy ktoś słyszał coś o polskich instalacjach czy ewentualnie samych wtryskach??

Strefa czasowa: UTC + 1