.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.gru.2024 05:09:30

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A3 '01]Wskaznik paliwa - Problem !!
PostNapisane: 12.lut.2007 22:52:55 
Użytkownik

Witam wszystkich, mam A3 z 2001r TDI i problem ze wskaznikiem paliwa. Byłem i pytałem na roznych forach o to i nikt konkretnie mi nie odpowiedzial wiec trafilem tu. Mianowicie kupilem A3 w niemczech, zalalem do pelna (wskaznik wychylil sie na maxa w prawo ponad 1/1) i nie sprawdzalem licznikow przy kupnie. Po przejechaniu kilkuset kilometrow wskaznik spad do polowy zbiornika i nagle zasiwecila mi sie rezerwa na komputerze wiec zalalem za 30zl zeby zobaczyc czy zgasnie - i tak sie stalo. Po przejechaniu znowu kilkunastu kilometrow jak wskaznik spadl na 1/2 baku znowu sie zapalila. Sprawdzalem zegary, kable, na pelnym baku we VAGu mam 276 ohm, kostki spardzalem, nie umie wyciagnac plywaka (nie wiem jak odlaczyc 2 wezyki z plastikowymi kolankami zeby nie polamac :( ). Dzisiaj podpiolem VAGa, nie ma bledow, zrobilem test wskaznikow - wszystkie wychylaja sie na max, pozniej ustawiaja sie na 1/2 i tu problem (wskaznik paliwa pokazuje 3/4 a nie 1/2), czy jest jakis sposob skalibrowania tego? Gdy wyciagam kluczyk wskaznik spada na 0, reszta zegarow OK. PROSZE O POMOC
p.s. niby mozna skalibrowac VAGiem dajac 17->10-> i kanal 01 ale u mnie nie mam dostepnego tego, moge tylko wpisac kanal 30 (tank sensor, wartosci 120-136)

Tytuł:
PostNapisane: 14.lut.2007 16:39:56 
Użytkownik

Widze ze nikomu sie nie chce pomoc :(

Tytuł:
PostNapisane: 14.lut.2007 16:59:25 
Użytkownik

wyciagasz plywak
sprawdzasz czy te dwa dinksy dobrze przylegaja do sciezki. gwarantuje ze u ciebie nie przylegaja.
zmajstruj cos tak aby lepiej dociskały do sciezki. sa na zawieszeniu. jak wyjmiesz to zobaczysz.
przyslij mi coca cole 2L i paczke cukierków za porade jak juz wszystko bedzie dobrze smigac. a bedzie wiec juz mozesz isc do spozywczego.
WINNY JEST PŁYWAK. Wszystkie modele audi to miały mają albo bedą miały.
PZDR

Tytuł:
PostNapisane: 15.lut.2007 20:08:57 
Użytkownik

a mozesz mi jeszcze napisac jak mam te dwa kolanka plastikowe z wezykami zdjac, bo nie chce niczego polamac :) wezykow nie moglem zsunac bo widac byly na goraca zakladane i sa twarce, a te plastikowe kolanka musi sie jakos sciagnac, pozdrawiam i dziekuje bardzo za rade

Strefa czasowa: UTC + 1