.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lis.2024 05:32:47

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: zagazowanie A4 Cabrio quattro 3.0 B7
PostNapisane: 15.sty.2008 17:48:45 
Użytkownik

Witam!!!! wszystkich fanow czterek kolek.
Jestem nowym czlonkiem forum takze z gory sorki ze powtorze za pewne temat postu.
Chodzi mi czy ktos z Was slyszal o wsadzeniu instalacji gazu oczywiscie sekwencyjnej do A4 Cabrio Quattro 3.0 werjsa B7 z 2006 r.
Szczerze mowiac to nie znalalem na necie nigdzie wzmianki o tym modelu, takze nawet nie wiem czy jest taka wersja. W kazdym badz razie jestem zainteresowany kupnem tego modelu (sprawdzenie z USA), znalazlem dwa ogloszenia tyle ze linki mi gdzies wcielo :)

Wielkei dzieki za wszelkie sugestie.
Pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 18.sty.2008 09:42:10 
Użytkownik

jedź do dobrego zakładu gdzie zakładaja gaz i nie ma bata zeby nie wsadzili do tego ,jak pakuja do v8 to tym bardziej do tego ......

A4 cabrio na gazie ..tego jeszcze nie grali :okulary2:

ALL BEL 2013-

Tytuł:
PostNapisane: 18.sty.2008 09:45:56 
Użytkownik

krzycho0110 napisał(a):

Tez sie zdziwiłem, ze ktoś kupuje nowy samochód a do tego cabrio a potem upycha do niego kuchenkę gazową.

Tytuł:
PostNapisane: 18.sty.2008 10:50:42 
Użytkownik

hektor napisał(a):
krzycho0110 napisał(a):

Tez sie zdziwiłem, ze ktoś kupuje nowy samochód a do tego cabrio a potem upycha do niego kuchenkę gazową.

Bez urazy dla kolegi ,ale juz widze jak jedzie >>dach otwarty ,wiatr we włosach ,muza gra wszystko pieknie ładnie ludzie się oglądają ,normalnie bajka ,a z tyłu kurek z gazem ;) nie dziwi mnie ze ludzie przerabiają sedany avanty (jezdzą do pracy ,albo w interesach )i stukaja kilometry ,ale cabrio to taki dodatek do drugiego auta w domu ,więc wyjeżdża już nie tak często i pakować gaz nie rozumiem ,możecie mnie zlinczować ,ale nie czaje :okulary2:

ALL BEL 2013-

Tytuł:
PostNapisane: 18.sty.2008 11:26:41 
Użytkownik

krzycho0110 napisał(a):
Bez urazy dla kolegi ,ale juz widze jak jedzie >>dach otwarty ,wiatr we włosach ,muza gra wszystko pieknie ładnie ludzie się oglądają ,normalnie bajka ,a z tyłu kurek z gazem ;) nie dziwi mnie ze ludzie przerabiają sedany avanty (jezdzą do pracy ,albo w interesach )i stukaja kilometry ,ale cabrio to taki dodatek do drugiego auta w domu ,więc wyjeżdża już nie tak często i pakować gaz nie rozumiem ,możecie mnie zlinczować ,ale nie czaje

To taki znak naszych czasów. Polacy kupują samochody, na utrzymanie których nie jest ich stać. A potem drut, zapałka, gaz, tani "zamiennik" i rozczarowanie, że miało być tak pięknie a nie jest.

Tytuł:
PostNapisane: 18.sty.2008 18:35:18 
Użytkownik

hektor napisał(a):
...To taki znak naszych czasów. Polacy kupują samochody, na utrzymanie których nie jest ich stać. A potem drut, zapałka, gaz, tani "zamiennik" i rozczarowanie, że miało być tak pięknie a nie jest.

Tu masz kolego racje, pozniej kupujesz od takiego druciarza samochod (chcesz kupic) i az plakac sie chce kiedy popatrzysz na czym to wlasciciel nie oszczedzal.

Gaz to najlepszy jest.... do zapalniczek.

Tytuł:
PostNapisane: 18.sty.2008 20:58:47 
Użytkownik

Auto: BMW 320d
zamiast rzeczowych informacji pieprzycie o tym jaka to kicha zakladac gaz
wlasciciel auta moze z nim robic co chce i to jego sprawa...

a co do instalacji zapytaj na forum AC
link :

http://www.ac.com.pl/autogaz/forum/view ... 463401754e

Tytuł:
PostNapisane: 18.sty.2008 21:21:12 
Użytkownik

Auto: Audi V8 4.2q
krzycho0110 napisał(a):
nie dziwi mnie ze ludzie przerabiają sedany avanty (jezdzą do pracy ,albo w interesach )i stukaja kilometry ,ale cabrio to taki dodatek do drugiego auta w domu ,więc wyjeżdża już nie tak często i pakować gaz nie rozumiem ,możecie mnie zlinczować ,ale nie czaje :okulary2:

A ja znam Cabrio, które stuka codziennie po 170 km jako auto do pracy i jest zagazowane. Więc co w tym złego ;) :?:

Tytuł:
PostNapisane: 18.sty.2008 21:35:49 
Użytkownik

kkarol napisał(a):
zamiast rzeczowych informacji pieprzycie o tym jaka to kicha zakladac gaz
wlasciciel auta moze z nim robic co chce i to jego sprawa...

Po prostu odradzamy, to zly pomysll i tyle.

_______Mam uczulenie na GAZ_______

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2008 03:20:32 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
tej - jeździsz traktorem, to moze daruj se bluzganie na gazujących.

Też mam uczulenie na gaz - k*wa - ale od kiedy mój samochód służy do pracy - ma sekwencję (za +-50% wartości auta i ch*) - bo na zupie sie nie kalkuluje po prostu - a nie zrezygnuje z quattro i momentu obrotowego. Za pół roku będzie oszczędzać. koniec fizolofii.

Jakby kolo kupował "nowe" kabrio jako drugie/trzecie/czwarte auto - na pewno nie zakładałby gazu.
pojedzie, wyda 5k na sekwencję (albo i z 8 na SGI) i będzie się cieszył codzienną tania jazdą swoim zajebistym autem. I tak długo jak nie podniesie maski (przez zamkniętą wtryskiwaczy nie słuchać) będziesz sie slinił i zazdrościł mu, że jeździ q-cabrio, kiedy ty się męczysz vw-ejem.
koniec wywodu.

immortal: każdy przyzwoity gazownik ci założy sekwencję do tego autka: brc, landi albo jeszcze co ino - i będzie ładnie śmigać jaki moja stara v6 śmiga. Nie ma w tym żadnej filozofii.

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2008 16:17:16 
Użytkownik

scob napisał(a):
tej - jeździsz traktorem, to moze daruj se bluzganie na gazujących.

Też mam uczulenie na gaz - k*wa - ale od kiedy mój samochód służy do pracy - ma sekwencję (za +-50% wartości auta i ch*) - bo na zupie sie nie kalkuluje po prostu - a nie zrezygnuje z quattro i momentu obrotowego. Za pół roku będzie oszczędzać. koniec fizolofii.

Jakby kolo kupował "nowe" kabrio jako drugie/trzecie/czwarte auto - na pewno nie zakładałby gazu.
pojedzie, wyda 5k na sekwencję (albo i z 8 na SGI) i będzie się cieszył codzienną tania jazdą swoim zajebistym autem. I tak długo jak nie podniesie maski (przez zamkniętą wtryskiwaczy nie słuchać) będziesz sie slinił i zazdrościł mu, że jeździ q-cabrio, kiedy ty się męczysz vw-ejem.
koniec wywodu.

immortal: każdy przyzwoity gazownik ci założy sekwencję do tego autka: brc, landi albo jeszcze co ino - i będzie ładnie śmigać jaki moja stara v6 śmiga. Nie ma w tym żadnej filozofii.

:D To mnie rozbawiles :D swoimi wypocinami, ale mniejsza o to - nie chce nawet z toba polemizowac na ten temat bo widze ze sie bardzo obruszyles :D . Koncze bo szkoda mi ryzykowac kolejnym osrzezeniem. Nie denerwuj sie tak na przyszlosc :D

________________ MAM UCZULENIE NA GAZ _________________

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2008 19:37:50 
Użytkownik

scob napisał(a):
pojedzie, wyda 5k na sekwencję (albo i z 8 na SGI) i będzie się cieszył codzienną tania jazdą swoim zajebistym autem.

Pomijając uśmiech politowania innych user'ów przyzwoitych samochodów kiedy będzie tankował LPG... to będzie taniej.

Tanio to może i jest... ale na prestiżu to sie traci jak cholera.

Jak do mnie przyjeżdża jakiś kontrahent w A8/A6+LPG to zawsze jest "wyciskanie z goowna soków" i marudzenie.

Co byście powiedzieli na Subarynkę STI +LPG ?

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2008 21:28:14 
Użytkownik

bezduszny napisał(a):
scob napisał(a):
pojedzie, wyda 5k na sekwencję (albo i z 8 na SGI) i będzie się cieszył codzienną tania jazdą swoim zajebistym autem.

Pomijając uśmiech politowania innych user'ów przyzwoitych samochodów kiedy będzie tankował LPG... to będzie taniej.

Tanio to może i jest... ale na prestiżu to sie traci jak cholera.

Jak do mnie przyjeżdża jakiś kontrahent w A8/A6+LPG to zawsze jest "wyciskanie z goowna soków" i marudzenie.

Co byście powiedzieli na Subarynkę STI +LPG ?

usmiech politowania to budza ludzie ktorzy oceniaja innych ze zgledu na posiadanie/nieposiadanie lpg w aucie.

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2008 21:29:51 
Klubowicz

Auto: A6 & A3
Tylko jakąś małą butlę bo się dach nie złoży... Każdy narzeka że spaliny diesla śmierdzą a gaz to co Channel No5 :peace:

A6 2.5 TDI Quattro '02 2007/-
A3 1.9 TDI 130PS '02 2012/-

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2008 21:33:01 
Użytkownik

politowanie budzi brak zrozumienia czytanego tekstu....

O ile idea LPG jako oszczędzania jest technicznie jak najbardziej słuszna o tyle pewne postawy osób są śmieszne...

Może dla tych oszczędności ktoś sobie wstawi LPG do Bugatti Veyron'a... lub Audi R8 ?
W końcu trzeba oszczędzać na paliwie....

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2008 21:37:59 
Użytkownik

bezduszny napisał(a):

O ile idea LPG jako oszczędzania jest technicznie jak najbardziej słuszna o tyle pewne postawy osób są śmieszne...

Może dla tych oszczędności ktoś sobie wstawi LPG do Bugatti Veyron'a... lub Audi R8 ?

niech wstawi sobie nawet do r8 jego sprawa, za 20 lat te zajebiaszcze r8 bedzie zasilac zlomowiska taka kolej rzeczy.
a wiesniaka spotkasz nawet w s600 (niezagazowanym ;) ).

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2008 21:41:27 
Użytkownik

kkarol napisał(a):
bezduszny napisał(a):

niech wstawi sobie nawet do r8 jego sprawa, za 20 lat te zajebiaszcze r8 bedzie zasilac zlomowiska taka kolej rzeczy.
a wiesniaka spotkasz nawet w s600 (niezagazowanym ;) ).

To życzę ci aby było Ciebie stać na takie 20 letnie R8....

Mnie nie stać nawet na taką stara "Urkę"... i to bez LPG. (z LPG pewnie droższa by była)

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2008 21:47:14 
Klubowicz

Auto: A6 & A3
jak dla mnie idea lpg sprawdza sie w tanich autach.
Zakladajac ze Jan ma Tico za 2k PLN a Rysiek ma RS6 za 150k PLN to dla Jana 70l PB (ok 300zł) to 15% wartosci auta a dla Ryska 0.2% wartosci
Obaj założyli ElPiDżi Rysiek za 70l ElPiDżi zapłaci ok. 150zł czyli oszczedza 7.5% wartosci auta(dla niego to duzo) a Rysiek no cóż 0.1%.... Jan ma oszczednosci Rysiek cóż... na waciki albo zapach do auta... Czemu nie ma fabrycznych RS6,M5,AMG i podobnych mit LPG, a na przyklad seicento wychodzilo....

A6 2.5 TDI Quattro '02 2007/-
A3 1.9 TDI 130PS '02 2012/-

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2008 21:47:50 
Użytkownik

Ch^% kogo obchodzi kto na czym jeździ. Co wy ostatni sprawiedliwi jesteście??
Koleś się pyta jaki gaz a nie czy jest druciażem albo wieśniakiem. GUL WAM SKOCZYŁ ZE KOLEGA MA LEPSZE AUTO.
Garet nie masz mocy i jeździsz na opale. JAk nie trzeba oszczędzać to trzeba byo sobie kupić S4 albo S6. Ceny podobne. A tak tłuczeszz się jakimś ubogim w moc i moment TRAKTOREM.
Albo ktoś napiesz rzeczowo na temat instaliki albo powinny pojść warny i zamknąć temat.
Nawet na FORUM BMW nie ma tylu cwaniaków co u nas.

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2008 21:52:15 
Użytkownik

bezduszny napisał(a):

Mnie nie stać nawet na taką stara "Urkę"... i to bez LPG. (z LPG pewnie droższa by była)

szczerze mowiac to w dupie mam stara 20 letnia "Urke" ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1