sebco napisał(a):
sebco napisał(a):
Witam.
Dziś rano wyjechałem na chwilę do sklepu wszystko OK.
Przychidzę odpalam o widzę że nie pracuje LPG nie świecą LEDy na przełączniku nic, nie reaguje przełącznik.
Poprosu jakby nie było napięcia na ECU LPG
Przyjeżdżam do domu sprawdzam napięcie czu do chodzi do komputera - jest. Wyciągałem bezpiecznik OK za bezpiecznikiem OK, sprawdzilem masę czy jest - jest. Wyciągłem wytczkę od ECU by zobaczyc czy nie jest coś zaśniedziałego - OK
Czy ktoś miał do czynienia z problemami komutera OMVL.
Dodam że kilka dni temu miałem coś takiego że 3 razy mi się zawiesiła instalka jak PCet. LEdy się świecuły ale switch LPG/PB nie reagował i nie chciał iść na LPG nie dostawał gazu. Ponowne uruchomienie silnika przywaracało sprawność instalki.
Spróbuje jeszcze wpiąć się komputerem.
Jakieś rady. Jeążeli to ECU to sam sprubuje do tego zajżeć jestem elektronikiem.
Ale może to jakaś stała przypadłość i ktoś już tak miał. Więc proszę o pomoc bo na PB mi sie nie uśmiecha jeździć!!
Szedłem by wpiąć się komputerem i wpadłem na pomysł by na zapalonym samochodzie wypiąć i wpiąć bezpiecznik zasilania LPG i zadziałało, ale nie znam przyczyny i kolejnego dnia nie działania instalacji. Komputera narazie nie wpinałem
Nie podziałało nawet 1 dzień.
Rano godz 4:00 zawiozłem żone do pracy i tylko PB ta sama sytuacja
Zastanawia mnie jedna rzecz. Jak jest załączana centralka bo chyba z kluczyka jak przekręcisz na pozycję przed startem
wtedy odpalają mi się diody na przełaczniku LPG/PB ale zdarzało mi się że dopiero wtedy gdy odpaliłem samochód w trakcie odpalania
Wniosek:
Jedno zasilanie główne idzie z akumulatora a tzw Remote control czy też gotowość instalacji z kluczyka - może to go boli.
Mam wrażenie jakby reagował na zimno