Witam serdecznie, mam taki problem. Auto to A8 2.5 TDI.
W ostatnim czasie jadac zapalila mi sie sprezynka od grzania świec, po przejechaniu ok 10 km samochod zgasł. Zaprowadzilem go do mechanika ale on rozlozyl rece nie wiedzac o co chodzi, zaprowadzilem do drugiego ktory wyciagnal zbiornik i stwierdzil ze sa zniszczone profile w zbiorniku i jak jest mniej paliwa do pompka ze wzgledu na nieszczelnosci profili nie moze napelnic kosza, tzw. komory. Nie mialem wyjscia kupilem drugi zbiornik naszczescie za male pieniadze bo 50 zl, zlozyl poskladal i sprezynka dalej sie swieci i pokazuje blad niski poziom poziomu paliwa, blad 01441 bodajze. Nie wiem co robic dalej, ale z tego co wyczytalem mam wrazenie ze jest to ten czujnik G210 ktory siedzi w pompie. Czy moze to byc jednak pompka paliwiowa w zbiorniku ktora ma napelniac ten kosz, a nie pracuje i wtedy wlacza sie ten czujnik ze nie ma paliwa w koszu. Sprezynka swieci sie ciagle bez wzgledu na to czy jest malo czy duzo paliwa. Jak sprawdzic czy to pompka czy to ten czujnik i czy czujnik ten mozna kupic oddzielnie czy tez mozna naprawic.
Pozdrawiam sredecznie.
|