Witam,
Obserwuję to autko na aukcji
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200121628624&ssPageName=ADME:L:DBS:US:11 i mam pytanko - jak kosztowna może być wymiana uszczelki pod głowicą (w opisie stoi, że jest posadzona)
Cytuj:
the headgasket is blown
.
Na pytanie czy silnik odpala padła odpowiedź
Cytuj:
the car does not start now as the head gasket is blown (there is no compression) it leaks oil and water from the headgasket (they havnt mixed) it turns over, no knocking or rattles, ran well until head gasket blew
Znajomek powiedział, że jeśli jest brak sprężania to może być nie tylko problem z uszczelką ale też z pozostałymi bebechami.Mechanikiem nie jestem, dlatego proszę o opinię czy warto wchodzić w tak uszkodzone autko?
Sprawdziłem w Wikipedii i okazało się, że w AUDI A4 B6 nie było silników FSI, tylko 2.0 20V 130PS .... coś mi ta aukcja zaczyna wygląć podejrzanie. Koleś też nie odpowiedział na pytanie co się stało z zawartością centralnej konsoli (na zdjęciach widać, że jest pustka). Chyba odpuszczę sobie to autko.
Tak na marginesie - dowiedziałem się u mechanika że wymiana uszczelki wyniesie około 450-500GBP.