.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lut.2025 22:59:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C4] co sprawdzac
PostNapisane: 29.sie.2007 21:09:12 
Użytkownik

Auto: Audi Q7 4L 3.0 TDI
mam okazje kupic A6 Avant ktora stoi 8 miesiecy, ma okolo 180kkm przejechane rok 95 z 2L silnikiem. Koles ma ksiazke serwisowa i do konca byla serwisowana. Nie odpalalem jej jeszcze nie sprawdzalem niczego bo najpierw wole zasiegnac waszych opinii co trzeba bedzie sprawdzic/zmienic?
to auto nie jest zniszczone ale juz mech zaczal sie pokazywac w niektorych miejscach (mysle ze myjnia sobie poradzi), z zewnatrz zero rdzy i zadnych przytarc. Srodek brudny ale tez bez zniszczen.
Wiecej szczegulow bede mial jutro.
Co powiecie o tych silnikach, spalanie, trwalosc?
Glownie chodzi mi o to co sprawdzic z powodu postoju czego mozna nie wykryc na poczatku.
Jakie koszta sa wymiany rozrzadu (czesci bo z reszta sobie poradze)?

Bylo
AUDI A6 C5 2.4 98r AGA LPG
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2007 21:20:46 
Użytkownik

oj bracie ja bym w życiu nie brał pomnika.... same problemy od zastania pozniej... a 8 miesiecy to nie mało..

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2007 13:12:30 
Użytkownik

chce go wziasc o ile cena bedzie dobra. Auto nie bylo odstawione z powodu awarii tylko dla tego ze koles ma 4 dzieci i kupil wieksze auto. az tyle moze sie popsuc podczas dluzszego postoju?

Bylo
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2007 13:17:06 
Klubowicz

Ja w zeszłym roku z bracholem odpalaliśmy poldka który stał ze 3 lata nie ruszany :diabel: Jedna minuta kręcenia rozrusznikiem i ruszył :peace: Ale odpalaliśmy tylko po to aby zawieść na złom i było nam wszystko jedno :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2007 18:46:16 
Klubowicz

MiKev napisał(a):
chce go wziasc o ile cena bedzie dobra. Auto nie bylo odstawione z powodu awarii tylko dla tego ze koles ma 4 dzieci i kupil wieksze auto. az tyle moze sie popsuc podczas dluzszego postoju?
Od takiego stania, to mogl sie popsuc akumulator i opony, nic wiecej, co nie bylo wczesniej zepsute, to sie nie zepsuje. Teraz jest lato i nawet wilgoc mu nic nie zrobi - zdazyl przeschnac :peace:
Wykrec swiece, nalej do cylindrow troche oleju ( lyzeczke od herbaty, nie wiecej ! )Najlepiej zeby postal tak z godzine z tym olejem, przed odpaleniem wyciagnij bezpiecznik od pompy paliwa i krec rozrusznikiem tak dlugo az zgasnie kontrolka oleju, wiedy wkrec swiece, wsadz bezpiecznik i silnik normalnie odpali i nic mu nie bedzie, nie wkrecaj go tylko od razu na wysokie obroty.
Samochod z tym silnikiem, zwlaszcza na gazie II generacja i z klima, to mul bagienny, wiem bo mam :P, dynamiki zero, ale prosty, tani w naprawach i ekonomiczny, spalanie w trasie 10 - 11 L LPG

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2007 20:15:08 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
Od samego stania, tym bardziej tylko 8 m-cy, nie powinno się nic stać, może akumulator paść, ale też niekoniecznie....
Ja kupiłem kiedyś B2 na przeszczep, stalo 5-6 lat w garażu wyrejestrowane, nietykane, bałem się że zaraz będę musiał łozyska w kołach wymieniać, a tu miła niespodzianka -> żadnych problemów.....
Powymieniałem paski, ten od rozrządu był tak zmurszały, że zgubił dwa ząbki, opony z alu miałem swoje ładne, więc zmieniłem i latałem ponad dwa lata bez robienia czegokolwiek, sprzedałem i koleś po mnie też polatał sporo i .........
podłoga odpadła.... :): :): :):
Wiem, nie ma co porównywac B2 z A6 .................. :peace: :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 01.wrz.2007 08:11:52 
Użytkownik

ZiPi napisał(a):
Samochod z tym silnikiem, zwlaszcza na gazie II generacja i z klima, to mul bagienny, wiem bo mam :P, dynamiki zero, ale prosty, tani w naprawach i ekonomiczny, spalanie w trasie 10 - 11 L LPG

wiesz ja nie potrzebuje szybkiego auta (moje C5 daje rade) chce go kupic (mam dwie opcje) po to zeby sprzedac z zarobkiem albo zostawic dla siebie i nie krecic licznika w C5,
wygodniejszy na zakupy i wyjazdy poza miasto zwlaszcza ze mam dwoch synow to zawsze pelno i z polski moge sobie wiecej przewiesc.
Cieszy mnie to ze auto bylo serwisowane i ma mniejszy przebieg niz moje C5.
Zobaczymy jak rozwinie sie sytuacja z zakupem bo narazie czekam na telefon od wlasciciela
Serdeczne dzieki za odpowiedzi

Bylo
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Strefa czasowa: UTC + 1