.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 22:32:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A6
PostNapisane: 09.sty.2008 19:50:21 
Użytkownik

Witam wszystkich.
Stawiam pierwsze kroki w dziedzinie kupna lepszego auta niż posiadam. Przesiadam się z Fabii :) Dla mnie to duży skok.
Proszę o pomoc, bo sama sobie nie poradzę. Za nim skorzystałam z waszej pomocy, poszperałam w szukajce tu i tam.
Znajomy oferuje mi Audi A6 2,5 155KM rok 2001 sedan, chyba ze wszystkim prócz skóry za 46000zł. Przebieg udokumentowany książką serwisową 113.000km.
Ale czytałam trochę o tych silnikach i chyba nie mają one pochlebnej opinii. Jakieś awaryjne są.
Proszę zawodowców o pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: 09.sty.2008 22:06:22 
Użytkownik

Witam :)
- twój znajomy jest 1 właścicielem kupiony w salonie w pl ??
- musisz albo poprosić któregoś z klubowych kolegów albo udać sie do serwisu w celu potwierdzenia tego przebiegu
- dobrze byłoby sprawdzić komputerowo czy nie ma w silniku błędów vagiem - koledzy z forum sprawdzą pewnie ci i to z przyjemnością ( może też za drobną opłata a może i z uprzejmości )
- spawdzić ogolnie stan techniczny - ktoś kto sie zna
- Wydaje mi się że jeśli jest to twoj dobry znajomy to nie chciałby ci zrobić na złość
, i jeśli ten przebieg jest taki jak mówisz stan jest dobry to nie powinno być z nim jakiś większych problemów pomimo że to 2.5 tdi - aczkolwiek pamietaj też o kosztach takich jak rozrząd zawieszenie itd...
- może wrzuć zdj na forum ????

Tytuł:
PostNapisane: 14.sty.2008 10:35:50 
Użytkownik

dzięki bardzo za radę. Chyba jednak zrezygnuję z tego cacka. Za duże koszty utrzymania w razie awarii.
Pozdrawiam.

Strefa czasowa: UTC + 1