.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 08:27:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A6 2.5 TDI prosba o oblookanie
PostNapisane: 22.mar.2008 12:04:01 
Użytkownik

1.
Witam.

Szukajac nowego pojazdu natknalem sie na cos takiego:
http://motoallegro.pl/item333173346_aud ... isowa.html

Poniewaz do Łodzi mam niezly kawalek mam prosbe do bedacych bardziej w temacie uzytkownikow o obejrzenie tego autka.
Byc moze jest ktos na forum z Łodzi lub okolic z VAGiem i moglby ewentualnie autko dokladniej zdiagnozowac.
Bede bardzo wdzieczny za wszelako pomoc w ocenie tego autka.

2.
Dzieki Panowie za oferty :)

Na chwile obecna szukam jednak 2.5 TDI 180PS w automacie.
Szukajac natknalem sie na to na gorze. Bardzo prosze o ewentualne opinie na temat tego autka. Na piewrszy rzut oka wydaje sie OK. w rozmowie sprzedawca mowi iz nie ma problemu aby przejechac sie na serwis i dokladniej sprawdzic autko. Do Łodzi jest kawalek drogi wiec najpierw chcialem wyeliminować wszelkie wady, ktore mozna ocenic na podstawie zdjec i opisu.
Dlatego tez prosze szanownych forumowiczow o jakielkolwiek info na temat tego autka.

PS
moze ktos widzial to autko w realu?

Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2008 18:38:14 
Klubowicz

1. Pytałeś o kod silnika ?
2. Pytałeś dlaczego na tylnej klapie jest znaczek quattro (chyba, że to coś innego) ?
3. Pytałeś dlaczego na 3-cim zdjęciu od dołu widać czerwony lakier w wykroju drzwi (niby mogło się źle naświetlić ale tapicerki i reszta elementów jest OK ... )

Poza tym, po odliczeniu kosztów transportu i marży handlowej wychodzi, że samochód kosztował maksimum 10500 - 11000 EUR loco Niemcy. Moim zdaniem coś tanio jak na 180000 przebiegu ... .
A jeśli jest to AKE, to czeka Cię conajmniej hydraulika za około 2000 plus usługa ... .

Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2008 19:56:31 
Użytkownik

1.
Dzieki Piotrus za trafne uwagi.
A wiec tak:
1. Koles sprawdzi jak bedzie mial ksiazke w reku
2. Znaczek niby tylko przyklejony a auto nie jest quattro (co zreszta wielka tajemnica nie jest)
3. Pytalem i mowi ze na 100% bezwypadek i nie malowane. W tej chwili nie ma go i nie moze zweryfikowac tego zdjecia. Swoja droga jesli kolor jest taki jak na zdjeciu to strach myslec co bylo z tym autem.

O tym ze BAU jest lepszy to juz zdazylem z tego forum dawno sie dowiedziec. Cos napomknal ze jest z konca roku wiec raczej bedzie BAU ale poczekamy az sprawdzi.

2.
Auto rzeczywiscie chyba nie pewne. Rozumiem ze nikt z forumowiczo nie mial "przyjemnosci" ogladniecia tego autka.

Z innej beczki dzisiaj bylem obejrzec inne audi i mam pytanie czy ktos z forumowiczow jest moze z Kaszlisza lub okolic. Stoi i tam autko. W sumie bez wiekszych ubytkow ale zaniepokil mnie dzwiek dochodzacy z jednej z glowic. Moze ktos bedzie mial chwile czasu aby obadac to we wlasnym zakresie.

Tytuł:
PostNapisane: 27.mar.2008 19:14:13 
Użytkownik

Ja podjadę i zobacze co to za cudo ;)
tylko jak bedzie lalka to je biore dla siebie ok? :P
ŻART :diabel:
zarzuć adres,ulicę,gdzie to w łodzi stoi.
:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2008 13:47:56 
Użytkownik

Auto: Toyota 3ZR-FAE
Crn napisał(a):
W sumie bez wiekszych ubytkow ale zaniepokil mnie dzwiek dochodzacy z jednej z glowic. Moze ktos bedzie mial chwile czasu aby obadac to we wlasnym zakresie.

mozesz sprecyzowac tak na chlopski sposob co to za dzwiek mniej wiecej? :)

widze, ze sie zaparles na 2.5, do takich kosztow jakie Ty poswiecasz, kupil byl 530d e39. jak kupisz 2.5 i to nie quattro za ok 40kafli to mozesz wsadzic pelne maksimum zakupienia, nie bomby pojezdzisz troche badz przygotowany na koszty kat czy owak, najgorsze jest to, ze moze Ci sie to przytrafic jak te 2.5 bedzie mialo wartosc rowna wartosci usterek wyeksploatowanych czesci. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30.mar.2008 23:13:18 
Użytkownik

grejf napisał(a):
Crn napisał(a):
W sumie bez wiekszych ubytkow ale zaniepokil mnie dzwiek dochodzacy z jednej z glowic. Moze ktos bedzie mial chwile czasu aby obadac to we wlasnym zakresie.

mozesz sprecyzowac tak na chlopski sposob co to za dzwiek mniej wiecej? :)

Ciezko mi okreslic ten dzwiek. To jakby metaliczne stuki. Slychac je w obu glowicach z tymze w jednej sa one duzo bardziej slyszalne. Byc moze jest to zupelnie normalne dlatego zapytalem czy jest moze ktos z Kalisza aby sam ocenil.

Zdaje sobie spawe ze 2.5 moze oznaczac koszty. Dlatego szukam autka w jak najlepszym stanie. To z Kalisza akurat ma sprawdzony przebieg na poziomie 180tys.

amstaff:
Jesli chodzi o to auto z lodzi to jutro zadzwonie i wypytam o adres. Bede bardzo wdzieczny za pomoc w ocenie autka.

Pozdrawiam

Piotruś: Kolego Crn. Nie piszemy posta pod postem. Zaglądnij do Regulaminu AKP żeby unikać podstawowych błędów. Tym razem poprawiłem, następnym razem będzie karteczka ... .

Strefa czasowa: UTC + 1