.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 00:44:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2009 19:24:35 
Użytkownik

Templariusz napisał(a):
Cóż muszę stwierdzić że mi trochę oczy otworzyliście. S6 fajna rzecz ale jak by nie było to jednak smok. Co więcej jest to chyba auto sportowe. Obawiam sie że takie S6 to jednak dojechane są, a ja nie mam kasy na resteurację takiego super samochodziku. Trochę mi smutno ale myślę że ta a6 c4 2.5 tdi AEL to jednak będzie to. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8290459 Nie mam większego wyboru. Chce audi a6 c4 nie mam nikogo aby jeździć gdzieś dalej i szukać. Mechaników też nie mam za bardo..

Jeśli rzeczywiście nie masz za dużo kasy na serwis i cierpisz na brak mechanika, to nie wiem, czy i 2.5 TDI podołasz :peace:
Po tej z linka spodziewaj się co najmniej dwukrotnego przebiegu, ale zadbane silniki wykręcą siedmiocyfrową liczbę :D
Wbrew pozorom S6 2.2T nie jest drogie w serwisowaniu, trzeba dbać o auto na bieżąco ;) , ale jak opisałeś, możesz nie podołać...
Każdy zjechany samochód potrafi doprowadzić do bankructwa :peace:

A3 8L 1.9TDI 130KM 02r. 5D - jest
Peugeot 307 2.0HDI 90KM 03r. - jest
Peugeot Partner Multispace 1.6Pb 05r. - jest
Peugeot Partner Multispace 1.6Pb 03r - jest
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2009 20:46:44 
Użytkownik

Obydwa samochody bardzo drogie w eksploatacji w porównaniu do,, konkurencji" jeśli można tak to nawać .Chodzi tutaj o spalanie ale również o ceny części do eksploatacji . Ale o tym że Audi jest the Best chyba nie muszę pisać. Wybrałbym na twoim miejscu s6. Według mnie dużo mniejsza kłopotliwość w naprawach a to że trochę więcej spali to już inny problem. W Polsce ciężko o zadbany model czy to TDI czy benzynę więc tutaj też należy dodać że nie ma co się zastanawiać jeśli trafi Ci się perełka w postaci TDI a chciałeś S6.Według mnie też powinieneś zdać się trochę na los.

Ostatnio edytowano 15.kwi.2009 20:50:09 przez Misiek1, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 13.kwi.2009 10:49:02 
Użytkownik

Misiek pisząc że obydwa są bardzo drogie w eksploatacji uważam że OSTRO PRZESADZIŁEŚ. Chyba że posiadasz takie modele, jeździsz nimi sporo i masz takie doświadczenia, to zwracam honor i współczuję jeśli A6C4 TDI jest dla Ciebie bardzo drogi w utrzymaniu...Pozdro.

Hobbystycznie Tecnam 2006T, Cessna 150/152, Wilga, Piper.

Tytuł: Byłem widziałem!
PostNapisane: 15.kwi.2009 09:52:33 
Użytkownik

Byłem, oglądałem AEL`a. Z wyglądu zadbane. Zero rdzy. Wnętrze lekko wytarte ale w dobrym stanie oprócz fotela kierowcy. Silnik na moje oko suchy równo pracuje nie kopci. To tyle co sie sam zdołałem odkryć. Klima i elektryka działa. Wydaje sie nie bite. W piątek lub sobotę biorę mechanika i obejrzymy na stacji diagnostycznej. Generalnie mi sie podoba. A jak piszecie że jest drogie w utrzymaniu to sie dziwię. Kolega ma 80 b4 i nic nie robi no po prostu nic. Leje i jeździ. Nie mówię o naprawach czy wymianach eksploatacyjnych. O c4 też takie opinie słyszałem. Oczywiście wiem że nie ma samochodów co to sie nie psują. Z tego co wiem to ciężko do 15 tysięcy kupić lepszy samochód niż takie audi lub MB 124. Mówię o samochodzie, a nie o Daewoo czy innym pomiocie samochodo-podobnym. Generalnie mam jeszcze VW passat 1.9 tdi z` 99. Jak to Audi nie siadzie to pewno wezmę passata. Nie zdradzam Audi ale nie mam wybory o dobry samochód ciężko a dobrze utrzymany pasek z 99 i to jeszcze 1.9 tdi 100km to chyb a pojeździ trochę. Zresztą ludzie go raczej chwalą. Cóż będę szukał dalej. Mam nadzieje na to Audi ale jak nie ot pasek.

Tytuł:
PostNapisane: 16.kwi.2009 15:58:08 
Użytkownik

Barcik napisał(a):
Templariusz napisał(a):
Cóż muszę stwierdzić że mi trochę oczy otworzyliście. S6 fajna rzecz ale jak by nie było to jednak smok. Co więcej jest to chyba auto sportowe. Obawiam sie że takie S6 to jednak dojechane są, a ja nie mam kasy na resteurację takiego super samochodziku. Trochę mi smutno ale myślę że ta a6 c4 2.5 tdi AEL to jednak będzie to. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8290459 Nie mam większego wyboru. Chce audi a6 c4 nie mam nikogo aby jeździć gdzieś dalej i szukać. Mechaników też nie mam za bardo. Tak więc pewno kupie trochę kota w worku. Ideałem dla mnie to była by czarna c4 kombi 2.5 tdi quattro. Ale w pobliżu mnie nie ma. A mnie już ręce swędzą żeby jeździć. Może mi ktoś podpowie na co zwrócić uwagę z napędem quattro Co może sie sypać i jakie koszta. Co z silnikiem ile kosztuje wymiana rozrządu? I czy warto chipować na 170 km? Za info będe wdzięczny. Ale i tak jestem jedną nogą w tym AEL-u. Tylko nie jest czarny :P Pozdrawiam miłośników AUDI.

Oglądne to auto we wtorek bo przejezdzam koło tego komisu codziennie. Nie byłem w środku ale ma ładne furki. Jesli to jest ten komis co myśle na przeciw Antoniaka Pegot. Komis na ul Potrzask za 4'ką

Sorki ze takpóźno. oglądałem to dzis. Całemalowane dookoła bez dachu. Smieci, oczka (tłuszcz w kompresorze) zlewki nie dopolerowane. Owszem świeci sie lakier ale... na reszte nie patrzyłem, no moze na Panią za biurkiem bomiała taaaki ładny dekolt :peace: A zapomniałem: farba schodzi ze wszystkich rantów błotników czyli źle zrobiona przygotówka.

Tytuł:
PostNapisane: 17.kwi.2009 07:44:14 
Użytkownik

Trzeba było zostawić siekierę w dachu... :D

Hobbystycznie Tecnam 2006T, Cessna 150/152, Wilga, Piper.

Tytuł:
PostNapisane: 17.kwi.2009 17:39:45 
Użytkownik

Zreszta czego oczekiwac jak w tym komisie mają 2 minikoparki. zadem porządny sprzedawca nie wsadzi koparki koło audi czy BMW :) Ogólnie auto jest ładne....dla laika perełka. Jak dla mnie to szrot. To juz bym wolał rozbitego i sam zrobić, przynajmniej wiem na czym stoję.

Tytuł: Dzięki
PostNapisane: 17.kwi.2009 18:14:27 
Użytkownik

Dlatego jestem zadowolony że sie na forum zarejestrowałem i mam kontakt z ludźmi co maja pojęcie o samochodach. Ja niestety jeszcze nie mam. Ale złomu to ja nie chcę. Dzięki jeszcze raz.

Tytuł:
PostNapisane: 18.kwi.2009 02:53:06 
Użytkownik

Adamer napisał(a):
grejf napisał(a):
Przepraszam rzeczywiscie C4. w takim razie AEL tanszy w eksploatacji, ATT - ale ja chce ATT 116PS, na ośkę. :P

No AAT na oście jest fajne...
Wczoraj testowaliśmy na prostej... :D
Na 3cim biegu przy 5tyś obrotów jedzie 140km/h :peace:
Niezła jazda... 2.5TDI R5 są "niezniszczalne" i szybkie :D

AEL jedynie w q inaczej na mokrym wyrywa kierownice z łapy.
Mi nawet na 4 biegu zrywał przyczepność,na dłuższa mete jest to bardzo męczące.
AAT oska idzie w miare ale moment robi swoje i podobna sytuacja co w AEL-u .
S6 ma plusa bo naped quattro a zas AEL wychodzi taniej ale w ośce to mordenga,dlatego sprzedałem swojego.

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1