.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 01:49:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Chyba znalazlem cos dla siebie A6 3L
PostNapisane: 05.maja.2009 08:14:58 
Użytkownik

Niedawno zdecydowalem sie cos napisac pierwszy raz na tym forum choc przegladam go juz od dosc dawna.
Byla w moim temacie goraca dyskusja na temat silnika.
Po dluzszym zastanowieniu jednak odpuszczam RS ze wzgledow na wyzsze koszty utrzymania.
Rozmawialem z mechanikami z Czakramu na temat zalozenia instalacji do tego silnika i mi temat odradzili.
Powiedzieli ze sie tego jaknajbardziej moga podjac ale leszym wyborem bedzie nieco mniejsza jednostka FSI.
I tutaj staje w miejscu gdzie jezeli mam wybierac slabsza jednostke to chyba pojde w kierunku "klekota"
W tym przypadku dosc ciezkim argumentem bedzie ze nienawidze automatow i wybor samochodow z 3L silnikiem bedzie ciezki.

Prosze o ocene. Jak byscie sie zapatrywali na to autko:

link

--------------------------------------

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2009 09:45:23 
Użytkownik

Bengamin jak na mój gust ten odpada - typowo jak na rynek UK "golas", brakuje mu trochę, po za tym jak już to tylko S-Line. No i manual (jak dla mnie) eliminuje go na out. Odpadnie ci ręka od machania wajchą w mieście w TDI. Przebieg świetny, ale AUDI sprzedaje zazwyczaj z Part Exchange z podobnymi przebiegami i warto szukać jeszcze. Akurat wczoraj też przeglądałem i jest tego kopalnia (tylko od Audi). Po za tym po nr rej widać, że jest to rocznik pomiędzy 01.09.2005 a 28.02.2006. Wiem, że od 2006 poradzono sobie z problematyką hygronapinaczy rozrządu, a tyn chyba do nich nie należy.
pozdr. ;)

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2009 11:11:20 
Użytkownik

Twoja odpowiedz to rewelacja. Czy moge sie jeszcze odrobine pomeczyc?

Dla mnie przyznam ci szczerze nie zalezy na tapicerce skorzanej, ksenony zawsze mozna dolozyc, nie lubie drewna - chetniej albo zwykly plastik albo pseudo aluminium.
Niestety dla mnie automat odpada z definicji, podstawowe kryterium ze musi byc manual.
Czy mozesz mi cos przyblizyc? O co dokladnie chodzi z tym upgrade hygronapinaczy 05/06?
Napisales ze cala masa tego jest w audi czy mozesz mi cos blizej przyblizyc?
Ja niestety szukajac przez autotradera tylko 2 takie sztuki znalazlem

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2009 16:14:36 
Użytkownik

bengamin napisał(a):
Twoja odpowiedz to rewelacja. Czy moge sie jeszcze odrobine pomeczyc?

Dla mnie przyznam ci szczerze nie zalezy na tapicerce skorzanej, ksenony zawsze mozna dolozyc, nie lubie drewna - chetniej albo zwykly plastik albo pseudo aluminium.
Niestety dla mnie automat odpada z definicji, podstawowe kryterium ze musi byc manual.
Czy mozesz mi cos przyblizyc? O co dokladnie chodzi z tym upgrade hygronapinaczy 05/06?
Napisales ze cala masa tego jest w audi czy mozesz mi cos blizej przyblizyc?
Ja niestety szukajac przez autotradera tylko 2 takie sztuki znalazlem

Jeśli chodzi o usunięcie wadliwych napinaczy hydraulicznych - wada fabryczna - zmienili to w modelach od 2006. Jezeli nikt nie odpowie to po powrocie z pracy (dość późno wieczorem) przeszukam moje archiwum i wstawię tematykę napinaczy.
Co do wyposażenia tego modelu ma on minimalny standard. Skóra chyba tu jest w standardzie tylko do wyboru bez dopłaty są różne kolory - zestrojone z kolorystyką deski, okładzin ozdobnych, listew, materiałów tapicerskich, dywaników itd. Warto poszukać S-line, bo niewiele droższy, ale za to dużo lepiej i ładniej wyglądający i wyposażony - wygląd deski też o wiele ładniejszy.
Co do poszukiwania audi miałem na myśli program Audi - sprzedaży samochodów zakupionych w ASO a potem, gdy klient chce nabyć nowy model "stary" jest odkupywany przez Audi w ramach rozliczenia - tzw. PX - Part Exchange. Audi odkupuje tylko igiełki z małym przebiegiem i serwisem ASO. Potem zanim go znowu sprzedadzą - auto przechodzi kompletny serwis a ty dostajesz na auto gwarancję. Kupując z komisów albo od osób prywatnych jest taniej, ale jest dużo większe ryzyko miny. Nawet jak komis da, choć najczęściej sprzeda gwarancję to nigdy nie wiesz, jak długo będą istnieć na rynku. Ja wykupiłem gwarancję za 400 f a komis po 3 miesiącach przestał istnieć. Wtedy silnik i skrzynia dały o sobie znać, ale niestety wszystko na mój koszt. W Audi takie auto kosztuje podobnie lub trochę więcej, ale wiesz co masz. Potem również możesz bawić się dalej w P/X. Taki program jest też w BMW i chyba w Mietku.
Przykładowy link:
http://www.audi.co.uk/audi/partner_uk/u ... _cars.html
A potem trzeba wybrać used car locator i wyświetli się strona - do wyboru wszystkie modele audi. Trzeba podać kod pocztowy - będzie szukać w wybranym zasięgu od domu. Z ciekawości można wpisać jakiś kod, np. BS16 7JA. Potem tylko ustalasz wymagania, dot. przedziału cenowego, rocznika, dystans, skrzynia biegów, silnik, emisja spalin (od tego zależy wysokość Tax-u), kasa, przebieg, kolor itd. I tylko szukać.
pozdr. ;)
ps. tak na szybkiego: http://usedcars.audi.co.uk/carview.aspx?id=600567973
http://usedcars.audi.co.uk/carview.aspx?id=600507387
A jak dla mnie to właśnie taki: http://usedcars.audi.co.uk/carview.aspx?id=600536691#

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2009 23:09:35 
Użytkownik

Kolego :d
Przyznam sie ze takim przyjacielem jak ty lubie miec do czynienia. Jezeli przyjdzie nam sie kiedys spotkac masz u mnie duze [beer]

Zacznę zatem poszukiwania w googlach roznic w wygladzie std i t-line. Zauwazylem ze z zewnatrz nieco jest "oblozony" plastikami ;) natomiast nie dopatrzylem sie roznic w desce

Bede wielce zobowiazany za wszelkie podpowiedzi!

Tak jak tobie wspominialem wczesniej moj glowny warunek jest: nie chce automatu :!:

Strefa czasowa: UTC + 1