.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 22:12:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11.sie.2010 13:23:20 
Użytkownik

Auto: Toyota 3ZR-FAE
po VIN bym sprawdzil pakiet zamawiany, czy to nie angol. Czy srodek czlowieku jest od tego auta w gole. Naucz sie jednej podstawowej rzeczy. To że Ty bys kupil kibla aby się swiecił powodzenia, bo ja bym nie kupil. Acha starsze auta ludzie serwisuja i nie sa "starymi condonami" :): co ma rok do stanu, a przebieg w dodatku 2000r. 4,2 V8 to nie corsa 1,2. :!!:

Kupic za 19tpln 4,2 dla samego bo mam, nie wchodzi przeciez w gre.

Tytuł:
PostNapisane: 11.sie.2010 14:44:32 
Użytkownik

Auto: 100/C4 2.0 16V ACE, D2 FL 3.7Q 40V AQG
2rafal7 napisał(a):
grejf napisał(a):
O przebiegu maliny n/c. Model b.fajny generalnie szkoda, ze nie manual. Pakiet chrom z ciemnymi listwami dolnymi, ciekawe, znaczek audi oooo pod samą szybą z tylu :|, nowy zbiorniczek płynu no może stary wystrzelił w mrozie na wodzie...
Macha zero spasowania, nie taka malina... bez vinu, 0 gadki.

Co Ci po vinie? mało kto serwisuje takiego starego kondona w ASO. Jeżeli auto zadbane to nawet nie pytał bym o vin bo do niczego mi sie nie przyda. Wali mnie przebieg, liczy sie stan i czy buda równa, oczywiście nie mówie tutaj o "zwykłym" lakierowaniu elementu bo to tez mi nie przeszkadza byle by było dobrze zrobione - przecierki czy małe wgniotki kazdemu sie mogą zdarzyc.

VIN po to żeby sprawdzić czy nie jest to angol przypadkiem bo są takie podejrzenia poza tym jak rozkodujesz będziesz wiedział czy to nie jakaś ulepa

Tytuł:
PostNapisane: 11.sie.2010 17:29:47 
Użytkownik

grejf napisał(a):
po VIN bym sprawdzil pakiet zamawiany, czy to nie angol. Czy srodek czlowieku jest od tego auta w gole. Naucz sie jednej podstawowej rzeczy. To że Ty bys kupil kibla aby się swiecił powodzenia, bo ja bym nie kupil. Acha starsze auta ludzie serwisuja i nie sa "starymi condonami" :): co ma rok do stanu, a przebieg w dodatku 2000r. 4,2 V8 to nie corsa 1,2. :!!:

Tak kleisz zdania, ze nie da sie zrozumieć, widocznię za bardzo sie ekscytujesz tym co piszesz...Nie pierdziel głupot, ze ja bym kupił to co się świeci, sądząc po Twoich dawnych postach to Ty własnie kupłes zaniedbanego kibla, który sie sypał jak nie wiem co i na dodaek zaliłes sie tym na forum jakie Audi jest do d... . Cena nie dyskwalifikuje tego auta, ze zdjęc nie wygląda najgorzej, podjerzewam, ze z ceny jeszcze troche zejdzie wiec do odchwaszczenia w sam raz. Ja bym po prostu podjechał i zobaczył to auto.

- Audi A6 Avant BES 2.7T manual + soft - ukradli :(
- BMW 528iA Touring 97r
- BMW 540i6 Touring technoviolett - 95r
- Lexus GS430

Tytuł:
PostNapisane: 11.sie.2010 18:47:41 
Użytkownik

2rafal7 napisał(a):
grejf napisał(a):

Tak kleisz zdania, ze nie da sie zrozumieć, widocznię za bardzo sie ekscytujesz tym co piszesz...Nie pierdziel głupot, ze ja bym kupił to co się świeci, sądząc po Twoich dawnych postach to Ty własnie kupłes zaniedbanego kibla, który sie sypał jak nie wiem co i na dodaek zaliłes sie tym na forum jakie Audi jest do d... . Cena nie dyskwalifikuje tego auta, ze zdjęc nie wygląda najgorzej, podjerzewam, ze z ceny jeszcze troche zejdzie wiec do odchwaszczenia w sam raz. Ja bym po prostu podjechał i zobaczył to auto.

też bym pojechał obejrzeć ale z rozkodowanym VINem w łapie i bym wiedział o każdej pierdole w jaki fabryka go wyposażyła, czy kolor faktycznie taki był, czy skóra była właśnie taka, czy silnik ten sam itp itd, co z tego, że pojedziesz kupisz a później będzie, że na szybko z angilka przełożona ale bóg wie jaka rzeźna, tak naprawde w Polsce nie ma okazji a jak jest okazja to auto znika moment

Tytuł:
PostNapisane: 11.sie.2010 19:28:14 
Klubowicz

Widzę że narazie najbardziej trzeźwe podejście do tematu mają najmniej zainteresowani kupnem tego sztrucla :D

BJB Altea Stylance TDI infected by Masters

Tytuł:
PostNapisane: 12.sie.2010 09:04:44 
Użytkownik

Auto: Toyota 3ZR-FAE
2rafal7 nie unoszę się jak Ty.

Więc nie będę polemizowal, na plaszczyźnie czy warto sprawdzać VIN :jezor:
bo to proste jak metr sznurka. - w logice zakupu. Nie twierdze, ze nie warto pojechac obejrzeć.

designer tak to bywa, nie wiesz, nie znasz ;)
pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2010 17:46:29 
Użytkownik

grejf napisał(a):
2rafal7 nie unoszę się jak Ty.

Więc nie będę polemizowal, na plaszczyźnie czy warto sprawdzać VIN :jezor:
bo to proste jak metr sznurka. - w logice zakupu. Nie twierdze, ze nie warto pojechac obejrzeć.

designer tak to bywa, nie wiesz, nie znasz ;)
pozdrawiam.

Panowie, auto na 99% sprzedane. Nie dzwoniłem potwierdzić, ale sprzedawca mi mowił, że jak sprzeda to ściągnie ogłoszenie. I chyba ściągnął. Auto trafiło chyba w bliskie okolice Szczecina.

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2010 23:32:32 
Użytkownik

Czytając ten wątek, jak i inne tego typu, np. ten:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=104227
można się domyśleć, że koledzy szukają A6 C5 4.2 lub S6 w kwocie do 15 tys. w idealnym stanie...chcąc zamienić swoje C4 warte 18 tys.

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2010 11:27:29 
Użytkownik

J@rek napisał(a):
Czytając ten wątek, jak i inne tego typu, np. ten:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=104227
można się domyśleć, że koledzy szukają A6 C5 4.2 lub S6 w kwocie do 15 tys. w idealnym stanie...chcąc zamienić swoje C4 warte 18 tys.

Oglądałem ostatnio S6 manual chyba coś kolo 2000r. wystawiony za 37tys. Nie będę komentował stanu i nie rozumiem, dlaczego mam nie kupić czegoś podobnego za 21tys nawet bez silnika. Po tym co widziałem to, żeby kosztowało to +10 tys za silnik,a to sporo, czyli łącznie 31tys, to bardzo duże szanse, że wygląda lepiej (to akurat bardzo pewne) i jeździ tak samo jak to co jest już od kilku lat w PL. Są ludzie, którzy cenią swoje C4 i po 30tys. są fanatycy, którzy to kupią, ich sprawa.
Z kwotami trochę przesadziłeś, nikt z nas nie szuka niczego za 15 tys. Najniższa cena jaka się pojawiła to 18tys może z lekkim hakiem za A6. Sprzedający wystawił też jakiegoś busa, albo handluje, albo mu kasa potrzebna, albo zdjęcia pięknie zrobione pod sprzedaż, ale auto już sprzedane. Jeśli chodzi o tę S6 z linka, to tak jak ktoś napisał tutaj na forum - okazji nie ma, a jak są to auto znika w ciągu dnia (kolega hubos kilka postów wyżej). Tamta S6 zniknęła właśnie po dniu. Ja mógłbym to uznać za okazję. I tego właśnie szukam. A czy znajdę to nie wiem :) Może wydam na A6 grubo ponad 20tys. nie wiem, ale mi się nie spieszy :peace: I to, że ktokolwiek wydał ilekolwiek za cokolwiek płacąc cenę z górnej półki nie gwarantuje mu cukierka, ma tylko większe szanse na dobry samochód.

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2010 16:45:48 
Klubowicz

Tak w kontekście cen dodam ze w marcu tego roku sprzedałem swoje S6 awtomat 1999 r za 36,5k ( do lekkich poprawek lakierniczych ) i uważam to za niska cenę za tak jezdzace i wypasione auto. Tak wiec sztrucle po 20k ( mówię o eSkach ) można sobie od razu odpuścić...

BJB Altea Stylance TDI infected by Masters

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2010 17:41:48 
Użytkownik

cena ceną a z autami to jak z kobietami pierwsze spojrzenia i już sie wie czy warto czy nie warto :) może być za 20k bez ryski wysprzątana a mimo tego coś jest nie tak a może być właśnie za 30k do poprawek lakierniczych i myślisz sobie toc jest ta :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2010 12:58:11 
Użytkownik

hubos21 napisał(a):
cena ceną a z autami to jak z kobietami pierwsze spojrzenia i już sie wie czy warto czy nie warto :) może być za 20k bez ryski wysprzątana a mimo tego coś jest nie tak a może być właśnie za 30k do poprawek lakierniczych i myślisz sobie toc jest ta :diabel:

Słyszałeś o rozwodach? :)
Designer:
Jak mam wydać 37 tys na sztrucla, wolę wydać 30. Bo mi te 7 robi różnicę :) I nigdzie nie wspomniałem o S6 za 21tys do jazdy.
Nie muszę dodawać, że nie piszę o Twoim, tylko o tym, co moje oczy widziały :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1