.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 23:56:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Czy warto kupić - A4 B6 1.9 TDI 2005 - 280 tysięcy przelotu
PostNapisane: 01.lis.2010 19:30:37 
Użytkownik

witam,

prośba o doradzenie, mam zaklepane auto - Audi A4 B6 , model 2005, z silnikiem 1.9 TDI AVF, manual 6 biegowy + quattro,

auto ma już nalatane ponad 280 tysięcy km,

silnik miał wymieniane wszystkie pompowtryski przy przebiegu 230 tysięcy, korekcje w tym momencie się wachają w ok. 0,25 mg, silnik pracuje równo, nie kopci, vag nie pokazuje błędów, turbo pompuje nie gwizda, przeplywka ok, skrzynia, zawieszenie bez luzów,z przeniesienia napędu żadnych niepokojacych dzwięków, w srodku wszystko działa.

auto latało 3,5 roku w belgi, oraz prawie 2,5 roku w polsce, serwisowane tutaj w AUTO UNIA w warszawie, serwis był na bieżąco, olej wymieniany co 15 tyś.

lakier w oryginale, ma niewielkie obcierki i wgniotki parkingowe, jedynie środek do prania,bo usyfiony strasznie i pozłaziła farba z plastików na drzwiach

warto wchodzić w takie auto, zrobię nim jeszcze spokojnie ze 100 tysięcy ? jak z trwałoscią 1.9 PD, nie poleci zaraz głowica, itd ?

cena to 36 tyś.

doradzcie coś, bo gryzę się z myślami by nie utopić tej kasy, bo okaże się że zaraz zacznie wszystko lecieć....

pozdr.

'96 Audi A6 C4 2.5 TDI AEL Avant 6 gear - sprzedany

'01 BMW E46 2.5 R6 - sprzedany

'02 Audi A4 B6 1.9TDI AVF + quattro - obecnie :)

Tytuł:
PostNapisane: 01.lis.2010 21:19:02 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Nie martwi mnie przebieg belgijski (wiekszość po autostradach), ale ten okres w Polsce.
Przyjrzyj się historii serwisowej bardzo wnikliwie.
To normalny przebieg w 5-letnim PD`ku i wiarygodny.
Zbadać go gruntownie jak się nalezy (VAG,kanał, sokole oko) i jeśli jest w porządku - brać.
PD są trwałe pod warunkiem iż poprzednik nie był sknerą i druciarzem.

Tytuł:
PostNapisane: 01.lis.2010 21:37:15 
Użytkownik

dzięki za odp.

auto już oglądałem, i tak jak pisałem, vaga podłączałem, kąt wtrysku ok, przepływka, turbo też, moc jest, nie dymi, nie gwizda, pali bardzo dobrze, rolek nie słychać, ogólnie do silnika nie miałem żadnych zastrzeżen,

martwi mnie tylko to, że w polsce nim jezdzil turek obecnie z obywatelstwem polskim, przez co środek jest zaniedbany i usyfiony,a zewnątrz poobcierany ale do odchwaszczenia, bo jest przynajmniej prosty i nie malowany ;)

serwisował auto w auto unia w wawie na bieżąco, ostatni przegląd przy 279 tys - wymieniony olej, filtry, tarcze przód i tył, klocki, w wakacje włozone nowe opony fuldy i wymieniony akumulator na nowy oryginał w serwisie.

na kanał nie miałem gdzie wjechać niestety, tak więc wycieków nie mogłem za bardzo sprawdzić.

ogólnie mechanicznie i elektrycznie wydaje się bez zarzutu, wszystko sprawnie działa.

mam mętlik w głowie.

'96 Audi A6 C4 2.5 TDI AEL Avant 6 gear - sprzedany

'01 BMW E46 2.5 R6 - sprzedany

'02 Audi A4 B6 1.9TDI AVF + quattro - obecnie :)

Tytuł:
PostNapisane: 01.lis.2010 22:39:26 
Użytkownik

Ja bym bral. Jezeli wszystko jest ok. Znam takigo jednego turka i co do dbania o samochody nie mam mu nic do zarzucenia, takze nie wszyscy to kombinatorzy...

Strefa czasowa: UTC + 1