kkarol napisał(a):
a8 4,2 nie ma z manualem
Jest S8 sie nazywało.

Słuchajcie nikogo na siłe przekonywać nie bede nie wierzycie wasz problem.
Tylko trosze to dla mnie dziwne. czym wu jeźdźcie? toż to musi być popsute.? normalnie użytkowane A8 4.2 pali od 11-13 PB. Mówię tu o okolicach Katowic nie stojąc w korkach Warszawy. I to jest normalne średnie spalanie nawet w miarę zgodne z danymi producenta. Dlatego też gazu Pali 14-16L jak każdy normalny samochód z dobrą instalacją +20% do PB ta reguła sprawdza mi się w każdym aucie a mam ich w sumie kilkanaście licząc wszystkie firmowe. wiec w co tu nie wierzyć.? bo nie kumam...
Oczywiście znam 4,2 które nie schodzą po niżej 20L LPG i użytkownicy twierdzą że tak musi być no ale jak sie zakłada wtryski Valteka + reduktor alaska i to wszystko na centralce Bingo bo inaczej palić nie może.
Pamiętam w 2008 jak gazowałem obie A8 i płaciłem po 6,5 tyś za instalacje znajomi się chwalili ze in zrobili za 3 tyś i nabijali się że jestem jeleń. No tylko że mi paliły 14-16Lpg a im 20-25 LPG. Panowie albo chcemy mieć pożądne LPG albo tanie trzeba wybrać.
Teraz oczywiście czasy się zmieniły i porządne LPG można już mieć za 5 tyś i to zdecydowanie bardziej zaawansowane niż instalacje z 2008r.
Jak by kogoś interesował temat wyższej półki LPG to taki zestawik powinien zaspokoić wymagania Stag ISA2/premium + Keihiny + KME Gold z pompką gwarantuje +20% do PB i nic więcej.
To jest moja ostatnia wypowiedz odnośnie spalania 4,2 niedowiarkom dziękuje przekonywać nie zamierzam.