Kupiony. Pewne uchybienia od doskonałości są

np
-purchelki na krawędzi przy listewce (rynience) na dachu - podobno typowa przypadłość B6,
-robiony dół tylnego lewego błotnika, pomiar lakierniczy max 0,900 (jednostek nie pamiętam)
-kilka małych obtarć lakieru na drzwiach, małe zarysowanie na środku dachu od anteny CB,
-trochę wytarty materiał na boku fotela (ale fotel nie wygnieciony gąbka sztywna),
-brak osłony plastikowej podszybia,
-po rozlaniu się płynu z odświeżacza powietrza zeszło trochę gumowej powłoki z klawiszy od awaryjnych i wizytówek

-brak koła zapasowego (pierdoła ze mnie, nie zapytałem o zimówki)
-wypas słabszy niż w passacie np na kompie widzę tylko dystans na paliwie, nie ma innych rzeczy chyba że nie umiem przełączyć, radio z kaseciakiem, bez CD
-zaciął się schowek i nie wiadomo jak otworzyć, właściciele też nie wiedzieli,
-podstawka na telefon jak dla mnie psuje wygląd a nie wiem jak się pozbyć bo a)jest podłączona przewodami b)potrzebne będą zaślepki.
Zalety:
-quattro jest
-jeździ pięknie, przyspiesza dobrze, żadnej utraty mocy z racji q jeszcze nie poczułem w porównaniu do passata
-hamuje też dobrze, lepiej niż passacina
-zawieszenie pracuje b dobrze i jest ciut wyższe - 1BA, dla mnie zaleta.
-skrzynia chodzi leciutko
-sprzęgło leciutko
-dawki korygujące od -0,15 do +0,35
-po logach statycznych i ze trzech najważniejszych dynamicznych wygląda OK (sprawdzał i oceniał kolega z forum)
-przebieg na blacie zgodny z przebiegiem w sterowniku 155000km, jest pewna szansa że prawdziwy

-tarcze świeżo zmieniane
-czujniki parkowania z tyłu
-ogólnie 3 lata młodszy i w lepszym stanie tech.