Po pierwsze to zamieszczam link do handlarza u którego można kupić taki samochód. Na zdjeciach wyglada cudownie - albo handlarz jest dobrym fotografem albo samochód w tak idealnym stanie. Wcale się nie napalam na jego kupno - zresztą jak już niektórzy może pamiętają przymierzam się już od blisko roku, ale mnie naprawdę się nie spieszy, byle do lata.
Przymierzałem się i do A6C6 i do S4, A4 z 3,0 i teraz juz konkretnie celuję w A4 B6 avant z 1,9TDI w S-line. Stwierdziłem bowiem, że i charakterystyka tego silnika mi odpowiada i do A4 wystarczy (ewentualnie bedzie można podciągnąc do 170KM/380Nm)
http://allegro.pl/show_item.php?item=2912037579Jakie ewentualnie macie zastrzeżenie do tego samochodu z ogłoszenia?
A po drugie - tu pytanie do użytkowników - czy to zawieszenie w S-line jest aż tak twarde i mało komfortowe jak niektórzy twierdzą? Ja w mojej A3 mam sportowe i obniżone zawieszenie - jest mało komfortowo ale czuje sie przyklejony do asfaltu i to mi odpowiada. Poza tym w A4 S-line jest to zawieszenie wielowahaczowe i jak sądze to i tak jest znacznie bardziej komfortowo niż w mojej A3. Inna sprawą jest też to czy kupić w Quattro. Nie obawiam się o awaryjność tego napędu tylko o to czy naprawdę on mi jest potrzebny (jeżdzę po równych, utwardzonych, nie ośnieżonych drogach) Wiele osób twierdzi że samochód z quattro jest dynamiczny z silnikiem dopiero ponad 200KM, przy dużych mocach zresztą jest to pożądane aby moment obrotowy był przekazywany na obydwie osie i to najlepiej w automacie. Również przy duzych i ciężkich furach jest to pożądane aby nie zarzucało tyłu.
Ale myślę, że w takiej A4 przy mocy 170KM przy umiejetnym operowaniu manualem mógłbym mieć chyba troche frajdy z napędu quattro - jak sądzicie? Nie jest on może konieczny w tym konkretnym samochodzie ale jak już się trafi to chyba nie będę się przed nim bronił.