Witam wszystkich miłośników marki Audi
Co prawda jeszcze samochodu tej marki nie posiadam ale zacząłem intensywne poszukiwania. Interesuje mnie jak już wspomniałem Audi A3 rocznik najlepiej 2004/2005 wersja 2/3 drzwiowa
początkowo pod uwagę brałem silnik 1.6 PB vs 1.9 TDI w sumie obydwa silniki to już legenda więc nawet nie trzeba zasięgać waszej opinii !! Poza tym pracuję w salonie Skoda/VW i swoje tam wiem
-- Dział handlowy. Bardzo podoba mi się design Audi A3 wygląda naprawdę dobrze na tle konkurencji z podobnych lat. Oczywiście gdyby nie budżet to pewnie brałbym pod uwagę wersje po FL ( rewelacja ) ale wracając !! wspominałem o silnikach, wszystko super ale benzyna 1.6 to jest istny koszmar jeżeli chodzi o dynamikę
auto zbiera się naprawdę źle, oczywiście nie jestem piratem drogowym bo raczej preferuję spokojną jazdę ale zdarzają się momenty gdzie trzeba wyprzedać/ szybko wyjechać i tu pojawia się problem. Poza tym nie mogę nic zarzucić tej jednostce spalanie niskie + bezawaryjność SUPER !! ale jednak jest małe "ale" więc na celownik poszedł 1.9 TDI ahhh !! Żywa legenda nie zawodny, mało pali, dynamiczny i dłuuugo mógłbym tak wymieniać ale... Jest to diesel a ja mam bardzo złe wspomnienia związane z jednostkami klekoczącymi
Może źle trafiłem kto to wie w każdym razie uraz pozostaje... Więc pozostała jednostka 2.0 FSi 150 KM ehhh brzmi super tylko teraz jak to wygląda od strony technicznej ?? Czy silnik jest tak samo niezawodny jak 1.6 ?? Czy spalanie przy spokojnej jeździe może przyprawić o zawał ?? Jak z dynamiką ?? Jak to ugryźć aby marka Audi długo służył ?!?!
Na koniec pragnę dodać, że nie wykluczam do końca jednostek TDI ale nikt mnie tak naprawdę do nich nie przekonał !! Na google aż huczy od awarii jednostki 2.0 TDi
--- SUPER małe spalanie z dużą mocą marzenie !! O co mi tak właściwie chodzi ?? Chce rano wstawać i odpalać samochód bez stresu, że coś się spier**** wiem, że używane ale kupić to nie sztuka !!
... Się rozpisałem !!! Pozdrawiam