drookash napisał(a):
Cokolwiek by tam nie było zawsze mam jedną zasadę - rozrząd zawsze wymieniam po zakupie auta
Też zawsze tak robiłem i mam zamiar robić ale przypadku zakupu auta gdzie mam historię ściągniętą z ASO po nr VIN, co ważne przebieg nie budzi watpliwości bo autko serwisowane w ASO PL do samgo końca sprzedaży, na wydruku histori jeśli widnieje że np. był wymieniany to ufam że tak było. ASO to jednak ASO, mogą coś źle zrobić ale żeby zakładać że nie zrobili a wpisali w przegląd że dokonali naprawy to w/g mnie lekka przesada tym bardziej jesli mowa o tak ważnym pasku rozrządu.
Idąc Twoim tokiem rozumowania, jak kupisz nowe autko które będziesz sam użytkował ale serwisował w ASO i przyjdzie czas w okresie trwania gwarancji na wymianą np. rozrządu, śmigasz do ASO, dokonujesz wymiany, potem wracazs do domku i jeszcze raz na własną rękę dokonujesz kolejnej wymiany bo im nie ufasz, taki wniosek z Twojej teorii.
Panowie ale tak naprawdę odbiegamy od tematu, moje pytanie było czy w/g przedstawionej wam historii był wymieniany czu też nie. Kurcze, tylu znawców a konkretów nie słyszę. Ja bardzo rzadko zmieniam auta i nie mam doświadczenia w odczytywaniu historii ale czy nikt z forum nie sprawdza historii i nie analizuje jej, w/g mnie to podstawowa wiedza, ja nawet takiej nie mam w tej kwestii stąd mój post czy był wymieniany czy tez nie.