.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 11:37:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: spełnić marzenie? Audi a6 c5
PostNapisane: 01.sie.2015 07:59:17 
Użytkownik

Witam, z uwagi na sprzedaż i chęc zmiany samochodu postanowiłem a raczej mam zamiar spełnić marzenie jakim jest samochód audi. Bardzo posoba mi się a6 w wresji c5, dlatego wybór padł na ten samochód ( do a4 się nie mieszcze ;p ). Nie mówie, ze uparłem się an audi i koniec bo myśle równiez nad volvo s80, zależy co się trafi. Jeżdze raczej nie dużo, czasem miasto, minimum raz na 2 tygodnie trasa 200 km. Kwota do 15.000 oczywiście im mniej tym lepiej. Poczytałem troche o silnikach ale widze, ze znalezienie banzyny graniczy z cudem. Chciałbym żeby był w automacie, oraz posiadał quattro ( wtedy spełnił bym wszystkie marzenie z dzieciństwa;p).
Kolega m a4 ze słynnym silnikiem 2.5 diesel, jezdzi dużo i powiem szczerze ze jest bardzo zadowolony. Więc zastanawiam sie nad tą jednostką. Bo wybór jest dosyć duzy. Samochodem będę jezdzić około 3-4 lat. I tu moje pytanie znalazłem w okolicy ciekawe ogłoszenie, które spełnia wszystkie moja wymagania. Chciałbym zapytać się Was co o tym sądzicie??
http://olx.pl/oferta/audi-a6-01r-lift-a ... f1d3963f08
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
p.s. czy ten silnik jest rzeczywiście az tak awaryjny?? na mobile.de te silniki mają po 400-500 tyś przebiegu.
Koszty eksploatacji są ważne ale mam wrażenie że niemiec to nie miec i to jeszcze audi, jezdziłem chrslerem gdzie serwisowanie nie należało do najtańszych, oraz Daewoo Leganza gdzie w 3 lata wsadziłem w nią około 5000, ;/ dlatego teraz postanowiłem kupić coś niemieckiego.

Tytuł: Re: spełnić marzenie? Audi a6 c5
PostNapisane: 01.sie.2015 08:41:46 
Użytkownik

Auto: Audi A6C7 2.0TDI S-Tronic
Chcesz to kupuj 2.5TDI tylko pamiętaj , że odsprzedanie tego samochodu będzie bardzo trudne.
Na twoim miejscu poszukałbym 2.4Pb lub najlepiej 2.7BIT Pb i zagazował, gaz tani jak barszcz a i silniki lepsze, łatwiejsze w odsprzedaży itd...
2.7BIT łatwiej znaleźć w quattro z Tiptronic.
Spalanie gazu 2.7BIT ok. 15L x 1.95zł =29,25zł
Spalanie ropy 2.5TDI ok. 9L x 4.50zł = 40,50zł
Piszę o średnim spalaniu z tip i quattro.
Frajda z jazdy 2.7BIT dużo lepsza także nie ma co porównywać.

Tytuł: Re: spełnić marzenie? Audi a6 c5
PostNapisane: 02.sie.2015 17:27:39 
Użytkownik

Witam byłem zobaczyłe i nie kupiłem,
Samochód z bliska wygląda tragicznie, malowany ze wszystkich stron co widać gołym okiem, w celu zamaskowania była próba polerki która nie wyszła najlepiej. W środku... tragedia, wszystko dosłownie wszystko porysowane, w podsufitce dziury po papierosach, dzwignia zmiany biegów cała porysowana a włącznik świateł był aż biały bo farbma zeszła..., silnik względnie równo pracował ma niby ponad 200 tyś ale nie zaskoczylo by mnie gdby miał na prawdę w okolicach 600-700, skóra powycierana tak że aż przetarta. Klima chłodzi ale wali starą skarpetą..., skrzynia biegów niestety ale z miejsca po wciśnięciu pedału gazu, skrzynia mysli 2 sekundy po czym delikatnie przyspiesza i słychać, ze coś tam mieli by po kolejnych2-3 sekundach wystrzelić jak z procy... na sekwencji niestety po zrzuceniu biegu lub wrzuceniu automat mysli za każdym razem 2 sekundy by zacząć działać... przy progach niestety są wykwity rdzy ;/, tylnia klapa jakaś złachana ;/ Pan oczywiście nic nie wiedział i nic nie wie na temat samochodu bo on się nie zna itp. Cena 11 tyś, ale poniżej 10 nie zejdzie ;/
Silnik zalany według kartki syntetykiem o ile to prawda.
Ogólnie nie polecam.
Ale jazda tym sampchodem dała mi to, że wiem teraz na 100%, że chce kupić audi a6 c5 w quattro wraz z tiptronikiem, ale z silnikiem benzynowym z lpg lub sam założe instalacje. Bo naprawde bardzo podoba mi się to autko mimo swojego wieku :)

Strefa czasowa: UTC + 1