Witam
![Smile :)](./images/smilies/001.gif)
Prosiłbym was o małą pomoc. Aktualnie jezdze Mazda 323F BJ 1.5 w LPG, z 2000 r, i zamażyło mi się AUDI - problem , że nie wiem na jaki dokładnie patrzeć.
Może najpierw moje ogólne preferencje
-Benzynka, najlepiej dobrze współpracująca z LPG.
- nie większą pojemność silnika niż 2.0 .
- Hatchback lub Kombi
- AUDI
- żadnych quattro napedów.
- troszkę większe autko od mojej aktualnej MAZDY.
- Mam 15-16 tyś. zł, lecz chciałbym za tą kwote, już zakupić pojazd + ewentualnie zagazować go, zrobić jakiś przegląd [filtry, wymiany pierwsze etc.] + rejestracja
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Zaczynając od A3 8L.
Trochę już poczytałem o tych autach i wiem, że A3 nie ma wielowachaczy jak A4, przez co komfort jazdy może być mniejszy (jest to odczuwalne? jeszcze nie miałem przyjemności przejechaniem się A3, A4 wg mnie płynie po drodze
), lecz jest tańszy w ewentualnych naprawach/wymianach ? Jest oczywiście mniejszy od A4, ale pewnie nie odczuje większych zmian wielkosciowych przechodząc z Mazdy? - także tu pytanie czy warto byłoby zmieniać na A3, kiedy chciałbym troszkę większe auto niż mam dotychczas. (Na plus, lubie hatchback'i, gdzie w A4 brak - jedynie Kombi wchodzi w gre)
-kolejne pytanie, jeżeli jakoś bym się zdecydował na A3, to jaki silnik? Czy silnik 1.6 jest wystarczający do tej masy ? Poza tym chyba auto jest dość podobne do A4 B5 ?
Dalej... A4 B5
Jeździłem, tak jak wspominałem - fajne zawieszenie, aczkolwiek czy naprawdę koszt naprawy zawieszenia jest tak duży ? Czy coś możecie podpowiedzieć na temat tego auta?
Standardowe pytanie , jaki silnik. Dużo słyszałem o 1.8 / 1.8T, że są w porządku
A może już za tą kwotę można zakupć nowszą wersje , czyli B6 ?
Serdecznie pozdrawiam,
Damian.