.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 08:46:45

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Kupno Audi A4 B6 1.8t 163KM
PostNapisane: 12.lis.2015 04:04:38 
Użytkownik

Auto: Audi A4 B6 1.8t
Witam :) Jestem tu nowy i chciałbym Was spytać o poradę :) Planuje kupno Audi A4 B6 z silnikiem 1.8t 163km, znalazłem bardzo ładny i zadbany egzemplarz w niemczech, zapodaje link http://ww3.autoscout24.de/classified/27 ... asrc=st|as . Auto ma 130tyś. jest to udokumentowane, od osoby prywatnej i widać że auto zadbane, jedyne co mnie boli to że nie posiada Quattro, ale przeszukując juz od dobrych 4 miesięcy niemieckie auta nie mogłem natrafić na zadbany egzemplarz z quattro, dopiero znalazłem taki jak w linku powyżej bez quattro, a chce kupić zadbaną perełkę :peace: Tylko mam ciągły dylemat czy to na pewno dobry wybór? :zdziw: Czy może lepiej za taka kwotę (ta a4 będzie mnie kosztowała ok. 25 tyś.) poszukać innego auta? Czy zostać przy zadbanej A4 B6 z niezawodnym 1.8t bez quattro( :029: ). Przez myśl mi przeszła jeszcze marka BMW, ale do tego nie jestem przekonany. Z początku szukałem S3 8L 1.8T, ale nie ma żadnego zadbanego egzemplarza.
Jestem w kropce i naprawdę nie mam pojęcia jakiego wyboru dokonać, dlatego zwracam się z tym do Was :) Proszę o opinie czy taką zadbaną A4 B6 czy może coś innego? jak tak to co?
Z góry dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi :)

Tytuł: Re: Kupno Audi A4 B6 1.8t 163KM
PostNapisane: 12.lis.2015 06:33:45 
Użytkownik

Auto: Audi A6C7 2.0TDI S-Tronic
Nikt na forum nie doradzi Ci audi bez quattro bo i po co?
Jazda autem ze stałym napędem 4x4 znacząco się różni od ośki, musiałbyś sam porównać.
Egzemplarz z ogłoszenia to straszny golas jak za taką kasę.
Szukając B6 za taką kasę wymagałbym chociaż tempomatu a tu szyby z tyłu na korbę, ba nawet podłokietnika z przodu nie ma.
Szukasz koniecznie sedana czy nie ma to znaczenia?

PostNapisane: 12.lis.2015 12:41:18 
Użytkownik

Wolałbym chyba sedana, chyba że trafiłby sie naprawdę jakis avant z quattro, s-line i full opcja, zadbany ;)

I w sumie nie podoba mi sie w avancie, że jest cięższy od sedana o 200kg i trochę wygląd się psuje ;<

I otworzyłeś mi oczy, dzięki bardzo ;) Bo szukałem tylko z quattro albo s-line ale po juz długotrwałym poszukiwaniu pomyślałem ze wezmę zwykłego, no ale fakt, nie ma tempomantu, korbki, nie s-line, BEZ QUATTRO to chyba nie wydam tej forsy na golasa, poszukam jeszcze z miesiąc i może się trafi jakaś fajna sztuka z quattro i ewentualnie s-line :peace:

PS: znalazłem takowego avanta http://ww3.autoscout24.de/classified/27 ... asrc=st|as , tylko że 199k km ;<

PostNapisane: 12.lis.2015 14:51:47 
Użytkownik

Może to i uczciwina jakiś wystawia. Ale ponieważ nie podał do siebie telefonu, to zapewne wałek;
Napiszesz maila z prosbą o telefon, a on odpisze szablonem, krótką historię rodzinną z propozycją spotkania, gdzieś w hotelu itd, naturalnie po wpłącie zaliczki :peace:
Ile kasy przeznaczyłeś na sam zakup? Nie wpsominając pozostałych kosztów.

Hobbystycznie Tecnam 2006T, Cessna 150/152, Wilga, Piper.

PostNapisane: 12.lis.2015 15:44:59 
Użytkownik

Auto: Audi A6 4F avant Honda s2000
adiaudi napisał(a):
Może to i uczciwina jakiś wystawia. Ale ponieważ nie podał do siebie telefonu, to zapewne wałek;
Napiszesz maila z prosbą o telefon, a on odpisze szablonem, krótką historię rodzinną z propozycją spotkania, gdzieś w hotelu itd, naturalnie po wpłącie zaliczki :peace:
Ile kasy przeznaczyłeś na sam zakup? Nie wpsominając pozostałych kosztów.

Takie numery jak opisujesz oczywiście się zdarzają ,zwłaszcza na wekeend ale wtedy jest wypas, niski przelot i niska cena, opis jest zazwyczaj z translatora lub gotowy szablon. W tym przypadku czysto po DE .Bardzo często sprzedający nie ma ochoty na tel typu: ej Bruder ich zahle 3000 ojro un hole ab. Dlatego kontakt mailowy i oddzwania. Kiedyś ciekawości sam drążyłem temat takiego walka, akcja trwała 2 tygodnie, dziesiątki maili i naprawdę wygląda to `´dość wiarygodnie´´. Dostajesz strony internetowe firm zajmujących się transportem aut w EU ale nigdy nigdzie nie ma Tel i osoby do kontaktu. W De tysiące ludzi dało się nabrać. Ale wracając do tematu jak dla mnie to straszny golas, tylko kolor i silnik pasi.

PostNapisane: 12.lis.2015 16:30:09 
Użytkownik

tego avanta raczej odrzucę ze względu na wielkość samochodu, b6 nic nie mogę znależć sensownego ale znalazłem w polsce S3 ładne http://allegro.pl/audi-s3-2002r-260km-3 ... 83470.html , może ktoś coś wie na jej temat?

Strefa czasowa: UTC + 1