Witam wszystkich serdecznie ,
Jestem Sebastian mieszkam w Norwegi, nie znam się w ogóle na samochodach (szef kuchni
). Coś tam kminie z podstaw ale raczej nie szedłem tą drogą więc laik totalny.
Mam na oku model jak w temacie i jeśli to możliwe proszę o odpowiedzi na kilka pytań.
Samochód będę kupował w Norwegi. A6 C5 2.4 avant quattro 1999r , pierwsza rejestracja 2003r, od nowości jeden właściciel , samochód kupiony przez niego w norweskim salonie audi.
Wszystko naprawiane do tej pory w autoryzowanym serwisie Audi, na wszystko papiery oraz historia napraw i przeglądów.
cena 27000 koron - ok 14tys zł
link do ogłoszenia poniżej:
https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=92552189Z tego co powiedział mi właściciel:
Nie działają guziki od automatycznego opuszczania szyb zarówno od strony kierowcy jak i pasażerów.
Nie działa blokada drzwi przednich pasażera z kluczyka oraz mechaniczna.
Moje pytania:
Czy warto taki egzemplarz kupić ?
Czy będę w stanie sam naprawić usterki związane z problemami powyżej, jeśli tak to jakie części musiałbym kupić ? nie znam się na mechanice ale internet to kopalnia wiedzy.
Jeśli samodzielna naprawa nie wchodzi w grę to z jakim kosztem muszę się liczyć w przypadku naprawy w serwisie (orientacyjnie) ?
Na co muszę zwrócić uwagę przy oględzinach ? oczywiście nie można ufać sprzedawcy na słowo mimo iż to Norwegia
Dziękuję z góry za odpowiedzi.