HQ-Automotive napisał(a):
Witaj na forum
Pierwsze od czego warto zacząć to podanie zarówno swojego budżetu na zakup jak i tego ile km rocznie mniej więcej robisz, to pozwoli dobrać odpowiedni silnik. Im mniejsze przebiegi tym bardziej opłaca się mieć czystą benzynę bo dobra instalka lpg to koszt 3k, więc zastanów się czy i kiedy Ci się to zwróci. Powyższy model możesz sobie darować, pochodzi z USA a nikt nie przyprowadza stamtąd aut w całości. Sam silnik jak najbardziej na plus.
Nastawiłem się na 1.8T po pierwsze, bo to niezły silnik. Po drugie nie przekracza pojemności 2l, więc ubezp tańsze. Po trzecie w zupełności mi wystarczy jak na pierwszy samochód. Przeglądając otomoto widzę, że ceny B6 z instalacją gazową są zbliżone do tych bez - oczywiście mniejszy wybór, ale tak jak mówisz sama instalacja też swoje kosztuje. Nie będę dużo jeździć. Myślę, że do 10tys rocznie. Dzięki za spostrzeżenie odnośnie USA, chociaż czy, aby na pewno jest to słuszna teoria? Sąsiad z USA ściągał Camaro nowe, więc czy ja wiem czy nie ściąga się aut w całości.